Donation som ett tecken på solidaritet: Miniplan i hjärtat av Lombardiet

Mini Pitch Solidarity Village Lurano, Bergamo

Glada barnleenden i Lombardiet

Den italienska regionen Lombardiet hamnade i olyckligt blickfång under våren 2020 som Europas första epicentrum för coronakrisen. Bilder på överfulla intensivvårdsavdelningar och utmattade läkare chockade världen. Men i Bergamo med omnejd vidtogs snabbt motåtgärder för att begränsa virusets framfart och lokalbefolkningens disciplinerade och ansvarsfulla beteende blev snart standard på flera håll i Europa och möttes av erkännande och stöd globalt.

Mitt i detta kaos kändes det självklart för Polytan att i egenskap av internationell aktör skicka en tydlig signal som vittnade om europeisk solidaritet och sympati för Bergamoborna. Vi tog kontakt med Cesvi, en hjälporganisation som engagerar sig i hållbar utveckling, miljöskydd, motverkande av misshandel och övergrepp mot barn, svält och främjande av mänskliga rättigheter samt deras kamp för att förverkliga sina ambitioner världen över. Cesvi, som grundades i Bergamo och därför har en nära koppling till området var också snabba med att inse behovet av att vidta åtgärder lokalt. Cesvi driver ett nationellt barnskyddsprogram i Italien med syfte att skydda utsatta barn och tonåringar från övergrepp och försummelse – problem som tenderar att förvärras under sociala och ekonomiska kriser.

För att stödja detta program initierade vi ett donationsprojekt tillsammans med Cesvi som resulterat i anläggningen av en miniplan i en s.k. “solidaritetsby” i Lurano kommun, strax söder om Bergamo.

Mini Pitch Solidarity Village Lurano, Bergamo

En rad stödtjänster för ungdomar med funktionsnedsättning, missgynnade ungdomar och ensamstående föräldrar med barnerbjuds i solidaritetsbyn, inklusive bostäder och arbetstillfällen. Som ett led i sitt arbete främjar Cesvi och des partner Consorzio FA välbefinnandet hos utsatta barn genom att använda sig av idrott som ett verktyg för utveckling, social inkludering och personlig utveckling.

För oss kändes det viktigt att ge tillbaka lite glädje till befolkningen i regionen och samtidigt förstärka känslan av europeisk solidaritet i kristider. Miniplanen installerades på en befintlig basketplan som huvudsakligen redan användes för att spela fotboll.

Mini Pitch Installation Solidarity Village Lurano, Bergamo
Mini Pitch Installation Solidarity Village Lurano, Bergamo

“Vi är oerhört tacksamma för den solidaritet och välvilja som Polytan GmbH har visat”, meddelar Cesvi. “Vi har haft ett nära samarbete med företaget, vilket har varit otroligt viktigt för både oss och vår stad i en av de mörkaste stunderna i dess historia. Tack vare deras insats ges barnen i området återigen möjlighet att göra det de är bäst på: att visa och sprida glädje.”

Miniplanen har ännu inte invigts officiellt på grund av pandemin men vi på Polytan ser fram emot den dag då planen kan utnyttjas till fullo av barnen i Bergamo och ge uttryck för all den glädje de berövats under det gångna året.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Pressfoto_1_Infinergy_Flooring
oktober 25, 2021

BASF and Sport Group start global cooperation in the field of sports and outdoor flooring systems

Poligras+News+post+7Olympics-2500x957-FA
oktober 22, 2021

FIH and Sport Group announce partnership extension with renewed commitment to sustainability

Polytan @ FSB 2019
september 22, 2021

Polytan to promote sustainability at FSB 2021