Alla Hopp!-anläggning i Heidelberg med sportgolv från Polytan

Polytan_Alla_Hopp_01

Plats för motion, träning och lek

Totalt 19 ”Alla Hopp!-anläggningar” kommer att anläggas som gåva från Dietmar Hopp-stiftelsen i storstadsregionen Rhein-Neckar. I Heidelberg, den stad där Dietmar Hopp är född öppnades under festliga former, i oktober 2016, den femtonde motions- och mötesplats rum – fyra ytterligare anläggningar kommer att följa under 2017. Inom det som landskapspark anlagda området i Heidelberg har en mängd motions- och lekytor utrustats med högkvalitativa konstbeläggningar från Polytan. I form av fallskyddsbeläggning skyddar de barn mot skador, i form av högkvalitativa löpbanor erbjuder de fritidsidrottare ett optimalt dämpat och således ledskonande underlag.

Genom ”Alla Hopp!-anläggningarna” har Dietmar Hopp-stiftelsen satt som mål att skapa fritt tillgängliga sportanläggningar, där människor i alla åldrar kan röra sig fritt, träna och koppla av. För att befrämja god hälsa på ett optimalt sätt finns utbildade sportpedagoger som ger handledning och som hjälper besökarna att använda idrottsredskapen på rätt sätt. Samtliga Alla Hopp!-anläggningar ligger inbäddade i en modellerad landskapspark och består av tre till fyra moduler – temaområden – som övergår i varandra och riktar sig till olika åldersgrupper. Den nya motions- och mötesplatsen i Heidelberg sträcker sig över en yta på 13 600 kvadratmeter och har projekterats av landskapsarkitektkontoret Schelhorn Landschaftsarchitektur.

Uppdelning i fyra åldersanpassade moduler

 
Modul 1 är en motionspark för alla åldrar och alla prestationsnivåer. Precis som vid en cirkelträning ökar motionärens/idrottarens rörlighet, koordination, uthållighet och styrka genom användning av de olika redskapen. Kring och under armgångsbågen finns ett 120 millimeter tjockt fallskyddsgolv PolyPlay FS från Polytan som skyddar användarna mot skador – om man t.ex. skulle falla. För att hålla armgångsbågens stolpfundament tillgängliga för den årliga inspektionen, såsom föreskrivs enligt DIN EN 1176, har Polytan utvecklat ett skydd av syntetiskt material som kan lyftas upp vid behov.
Modul 2 är speciellt lämpad som lekplats för småbarn upp till ca 6 år. Här kan barnen leka och stoja och samtidigt utvecklat motorik, iakttagelseförmåga och kognition. För dagar med dåligt väder finns en lekpaviljong med roterande element, som till exempel en wobbledish Som underlag har Polytan installerat ett konstgräsfält på 14 x 14 m. Det valda systemet LigaGrass Pro CoolPlus är robust och lättskött samtidigt som det är behagligt mjukt mot huden, tack vare de texturerade filamenten. Som fyllning bestämde man sig för sand och tack vare ett 30 centimeter tjockt elastskikt är golvet optimalt dämpat för stojande barn.

I modul 3 kan större barn på mellan sex och tolv år förbättra sin motorik och rörlighet genom att klättra, gå armgång och balansera på slak lina i ”Stora Bergsmassivet” eller i gungträdgården.
Modul 4 är avsedd för ungdomar från tolv år, som behöver en motionsplats med större utmaningar som streetball-plan, styrketräning och klätterparkour. Det DIN EN 1177 HIC-testade och lättskötta fallskyddsgolvet PolyPlay FS från Polytan under klätterparkouren skyddar klättrarna mot skador tack vare sin dämpande verkan. Beläggningen släpper igenom vatten och förhindrar därigenom vattenuppdämning och förebygger halkrisker efter regn.

Löpbanan, anläggningens hjärta

 
En särskild attraktion i Alla Hopp!-anläggningen i Heidelberg, är löpbanan som är 125 meter lång, 3,60 meter bred och där vissa sträckor är anlagda med vågformer. Löpbanan sträcker sig genom hela området och på de fyra banorna har begreppen ”Start” och ”Mål” har bytts ut mot orden ”Alla” och ”Hopp” med stora bokstäver. För att erbjuda idrottarna ett optimalt underlag, föll valet på det tåliga multifunktionsgolvet PolyPlay S från Polytan. Konstbeläggningen är 40 millimeter tjock, släpper igenom vatten och har en slät men ändå halksäker yta. Högt slitageskydd och låga underhållskrav är ytterligare fördelar. Tack vare den fogfria installationsmetoden med på-platsen-utförande kan den tvåskiktiga beläggningen utan problem installeras på buktiga och sluttande underlag. I Heidelberg utgörs underkonstruktionen för sträckorna med vågformer av dränbetong och lateralt stabiliserande stålplattor.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

SV Niedergailbach, Niedergailbach/Saarland, Germany
mars 31, 2021

Polytan: Certifiering av det första klimatneutrala konstgräset för fotbollsplaner

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP

FIFA Preferred Provider Header Press release
december 17, 2020

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Provider