Den ekologiskt hållbara gräsrevolutionen inom landhockeysporten

Polytan_Poligras-tokyo_GT_web

Ekologiskt hållbar, dynamisk och snabbare än någonsin:

DEN EKOLOGISKT HÅLLBARA GRÄSREVOLUTIONEN INOM LANDHOCKEYSPORTEN

Punktligt till FSB 2017 i Köln har Polytan introducerat ett nytt landhockeygrässystem på marknaden. Polytan Poligras Tokyo GT är den konsekventa vidareutvecklingen av det framgångsrika Poligras Platinum, landhockeygräset från OS i Rio 2016. Nyheten övertygar med ännu mer dynamiska och snabbare spelkombinationer. Dess filament består för första gången till mer än 60 procent av en återväxande råvara – på så sätt har Polytan lyckats genomföra en ”ekologiskt hållbar revolution” inom landhockeysporten. Det återspeglas även i produktnamnet: GT står för Green Technology och hänvisar till produktens särskilda ekologiska hållbarhet och miljövänlighet. I egenskap av Global Supplier för FIH är specialisten för idrottsbeläggningar med säte i Burgheim dessutom ensam leverantör av landhockeygräs till VM i landhockey 2018 och 2022 liksom för OS 2020.

Materialet som används för tillverkningen av filamenten i det nya landhockeygräset Polytan Poligras Tokyo GT är ett BioBased PE och består till mer än 60 procent av en naturlig råvara. Gräskonstruktionen har anpassats optimalt till det miljövänliga materialet så att en jämn och multidirektional yta har skapats för ett ytterst dynamiskt och exakt spel. Dessutom är underlaget snabbare än någonsin: Polytan har hos Polytan Poligras Tokyo GT lyckats förbättra bollens rulldistans med ytterligare omkring 25 procent jämfört med föregångaren Poligras Platinum.

Konstgräset är stabilt och skyddas mot för tidig förslitning med den patenterade ENTANGLEMENT-teknologin. Med hjälp av detta speciella nätverk av molekylkedjor undviks den annars vanliga uppklyvningen av de smala kantområdena. Konstgräset blir ännu robustare och motståndskraftigare, och detta trots en mjukare PE-formulering. Dessutom ger CoolPlus-teknologin angenäma temperaturer på planen under heta matchdagar – andelen infraröd strålning i solstrålningen, vilken orsakar värmeutvecklingen, reflekteras av de inlagrade pigmenten på gräsytan.

Och sist men inte minst är PreciTex-processtekniken ansvarig för den exakt kontrollerade krusningen av de texturerade fibrerna under tillverkningsprocessen – en multidirektional och tätt sluten yta med optimala bollrullningsegenskaper skapas, vilken samtidigt understöder CoolPlus funktionens kyleffekt.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Pressfoto_1_Infinergy_Flooring
oktober 25, 2021

BASF and Sport Group start global cooperation in the field of sports and outdoor flooring systems

Poligras+News+post+7Olympics-2500x957-FA
oktober 22, 2021

FIH and Sport Group announce partnership extension with renewed commitment to sustainability

Polytan @ FSB 2019
september 22, 2021

Polytan to promote sustainability at FSB 2021