I Stockhorn Arena spelas det i framtiden på LigaTurf RS Pro II CP från Polytan:

Polytan_Stockhorn_Arena_05

I Stockhorn Arena spelas det i framtiden på LigaTurf RS Pro II CP från Polytan:

ANDRA KONSTGRÄSPLANEN FÖR SCHWEIZISKA SUPER LEAGUE

Inramad av de schweiziska bergen med en fantastisk bergutsikt över Stockhorn, Niesen, Eiger, Mönch och Jungfrau, färdigställdes 2011 Stockhorn Arena i Thun i Berner Oberland. Stadion är hemmaplan för klubben FC Thun 1898 och är ett högmodernt multifunktionskomplex med tillhörande köpcentrum, underjordiskt garage för 900 bilar och en solcellsanläggning på omkring 5 400 kvadratmeter står för energiförsörjningen. Under fotbollsmatcher tar arenan 10 000 åskådare och vid mängder av andra evenemang klarar den att ta emot 20 000 personer. Säsongen 2015/16 avslutade proffsen i FC Thun på 6:e plats i den schweiziska Super League. Till en av föreningens största framgångar räknas gruppspelet i Champions League 2005 och gruppspelet i UEFA Europa League under säsongen 2013/14.

Sedan stadion invigdes den 9 juli 2011 spelar proffsen i den högsta ligan på konstgräs. I juni 2016 måste ”de första grässtråna” bytas ut eftersom de var så nedslitna – valet föll på LigaTurf RS Pro II CoolPlus. Genom certifieringen av konstgrässystemet från Polytan med kvalitetsmärkningen ”FIFA Quality Pro” bevisar den nya idrottsbeläggningen för det första sin höga kvalitet, för det andra är den därmed officiellt godkänd för internationella matcher. Planen planerades och installerades av företaget Bächler + Güttinger AG från Kiesen.

Orsakerna till att Genossenschaft Arena Thun valde konstgräs till Stockhorn Arena var många. För det första de alpina väderförhållandena i regionen Berner Oberland – de kraftiga snöfall som förekommer under vintrarna gör att planen ofta måste befrias från snö. Det är en mekanisk belastning som konstgräs tål utan att ta skada, till skillnad från naturgräs. Dessutom är underhållet av konstgräs betydligt billigare än naturligt växande gräs. Skötsel- och underhållskostnaderna uppgår till ungefär hälften av desamma för naturgräs. Och sist men inte minst övertygade den genomsnittliga användningstiden med 1 800 timmar per år – på naturgräs är genomsnittligt 600 speltimmar möjliga, innan underlaget inte längre är tillräckligt bra för de reguljära spelkraven.

Genom att man valde konstgräs kan tre lag träna och spela samtidigt i Stockhorn Arena, utan att behöva räkna med avbrott på grund av vädret. De ansvariga valde konstgrässystemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus från Polytan eftersom det rekommenderats av andra arenor och dessutom står för ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.

Med Stockhorn Arena har Schweiz nu två fotbollsarenor där Super League matcher kan spelas på konstgräs. Den första var Stade de Suisse in Bern: Där spelar de flerfaldiga schweiziska mästarna BSC Young Boys sedan 2014 på LigaTurf RS Pro CoolPlus från Polytan. Även den är ”FIFA Quality Pro” certifierad.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Pressfoto_1_Infinergy_Flooring
oktober 25, 2021

BASF and Sport Group start global cooperation in the field of sports and outdoor flooring systems

Poligras+News+post+7Olympics-2500x957-FA
oktober 22, 2021

FIH and Sport Group announce partnership extension with renewed commitment to sustainability

Polytan @ FSB 2019
september 22, 2021

Polytan to promote sustainability at FSB 2021