IAAF Diamond League för första gången gäst i Afrika:

Polytan_Diamond_league_Rabat_Detail

För vid det här laget sjunde året har IAAF Diamond League etablerat sig som en rad friidrottsevenemang med toppdeltagare och är fast planerade i den internationella toppidrottens almanacka. Efter evenemangsorter i Asien, Europa, Mellanöstern och USA hölls för första gången en av säsongens 14 tävlingsdagar i Afrika: Den 22 maj 2016 tävlade några av världens bästa idrottare i Rabat om de eftertraktade pallplatserna. Därmed ersätter ”Meeting international Mohammed VI d´Athléisme Rabat” evenemangsorten i New York.

Den tyska specialisten för idrottsbeläggningar från Burgheim fick i början av 2016 uppdraget att installera en ny konstbeläggning i Marockos näst största stadion, Stade Moulay Abdallah. Därmed är det den femte Diamond League-Stadion med en idrottsbeläggning från Polytan. Den särskilda utmaningen: Den IAAF Klass 1 certifierade beläggningen måste läggas och certifieras på rekordmässiga 4 veckor – trots de delvis svåra väderförhållandena.

Upptaktsevenemanget i Afrika, som även innebär en milsten i den svarta kontinentens idrottsutveckling, blev en stor framgång för alla inblandade: Fyra världsårsbästa, två nationella rekord och tio meeting-rekord fick båda idrottare, åskådare och arrangörer att jubla. Framförallt skapade etiopiskan Almaz Ayanas prestation frenetiskt jubel: Hon presterade den femte snabbaste tiden genom tiderna på 5 000 meter. Mindre än sex sekunder saknades fram till världsrekordet och bara två sekunder till hennes eget personbästa.

Och även friidrottarna själva kom med mycket beröm. Längdhoppsvinnaren Rushwal Samaai: ”Det här är den bästa tävling som jag någonsin har varit med på. Allting var helt fantastiskt, den nya banan är också mycket bra. Min teknik fungerade bra och min ansats blir bättre och bättre. De viktigaste för mig är att hålla en konstant nivå på alla mina tävlingar eftersom nivån på dessa tävlingar är extremt hög”.
Alla friidrottgrenar hölls på den snabba konstbeläggningen Polytan M, som på Stade Moulay Abdallah installerades i de nationella färgerna rött och grönt. Tävlingsytorna har en klassik tegelröd färg, alla andra kant- och delområden fick en signalgrön färg, en kraftig färgton som liknar färgen på den gröna stjärnan i Marockos flagga.
www.polytan.com

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP

FIFA Preferred Provider Header Press release
december 17, 2020

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Provider

Mini Pitch Solidarity Village Lurano, Bergamo
november 17, 2020

Donation som ett tecken på solidaritet: Miniplan i hjärtat av Lombardiet