Klubb i Hollands näst högsta liga satsar på premiumkvalitet från Polytan:

Polytan_Achilles_29_01-scaled

Nytt proffskonstgräs för Achilles ´29

Sedan säsongen 2016/17 håller proffsfotbollsklubben Achilles ´29 (Jupiler League) från Groesbeek sina hemma matcher i ”Sportpark De Heikant” på konstgräs. Vid bytet från naturgräs till konstgräs valde klubben som spelar i den näst högsta ligan att satsa på LigaTurf RS Pro II CoolPlus – ett konstgrässystem med släta filament som Polytan har utvecklat explicit för proffsfotboll. Ett hitintills i Holland unikt elastiskt skikt ger en varaktigt optimal kraftreducering. Som instrött granulat valde man det särskilt högvärdiga Infill Bionic fibre, som består av komplett nyproducerade EPDM-granulat.


Att konstgräs sedan länge har etablerat sig inom toppfotbollen bevisade inte minst FIFA WM i damfotboll 2015 i Kanada – där övertygade Polytan med premiumgräset LigaTurf RS+ CoolPlus i slutspelsstadion ”BC Place” i Vancouver. Inom den holländska fotbollen satsar de ansvariga redan sedan mer än tio år tillbaka på det robusta alternativet till naturgräs. För närvarande spelar lite mer än hälften av alla holländska proffsklubbar på konstgräs på sina arenor.

I klubben Achilles ´29 arena ”Sportpark De Heikant” installerades från maj till juli 2016 det nya konstgrässystemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus från Polytan, ett system som den tyska specialisten för idrottsbeläggningar introducerade på marknaden hösten 2015. Liksom i slutspelsstadion på FIFA dam-VM i Kanada använder man sig av det inströdda granulatet Infill Bionic fibre. Det speciella med detta: Tack vare den organiska strukturen hos de komplett nyproducerade och särskilt högvärdiga EPDM-granulaten skapas en ännu mjukare, naturligt fjädrande yta. Granulaten är – till skillnad mot den kantiga, slätt skurna formen hos konventionell infill – oregelbundet formade. På samma sätt som naturligt växande råvaror känns de väldigt sköna mot huden. Dessutom hänger hos Infill Bionic Fibre mer vatten kvar vid granulaten. Det gör att närkamper med tacklingar fungerar nästan som på naturgräs. Även när det är torrt är gräset mindre strävt.  

Därutöver ger en optimerad garngeometri och materialformulering bättre spelegenskaper och en ännu högre slittålighet hos konstgrässystemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus. Den patenterade ENTANGLEMENT Technologie – ett särskilt nätverk skapat av gräsfibrernas molekylkedjor – gör att gräset är mjukt och skönt även med en högre tvärsnittstjocklek (400 µm). Och tack vare det tjockare tvärsnittet återhämtar sig planen efter belastning utan ytterligare vårdande åtgärder på ett sätt som ligger över genomsnittet.

För optimal kraftreducering och därmed skydd mot skador hos spelarna sörjer det på plats installerade, 25 mm tjocka elastiska skiktet av en typ som är helt unik i Holland. Det består av återvunnet, högelastiskt gummigranulat och bibehåller sin elasticitet under mer än 30 år.  
Som ytterligare mervärde erbjuder Polytan LigaTurf RS Pro II CoolPlus som första konstgräs med BiColour färggivning som standard. De tvåfärgade ljus- och mörkgröna grässtråna ger planen en mättad naturlig grön ton som liknar naturgräs. Standard sedan länge hos proffsfotbollsystem från Polytan är CoolPlus Funktionen: Här reflekterar pigment på filamenten solstrålningen och reducerar på så sätt uppvärmningen av spelplanen.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Pressfoto_1_Infinergy_Flooring
oktober 25, 2021

BASF and Sport Group start global cooperation in the field of sports and outdoor flooring systems

Poligras+News+post+7Olympics-2500x957-FA
oktober 22, 2021

FIH and Sport Group announce partnership extension with renewed commitment to sustainability

Polytan @ FSB 2019
september 22, 2021

Polytan to promote sustainability at FSB 2021