Optimala träningsförhållanden i nya FC Bayern Campus:

fc-bayern_campus_053_web

Optimala träningsförhållanden i nya FC Bayern Campus:

BAYERNS TALANGSMEDJA MED IDROTTSBELÄGGNINGAR FRÅN POLYTAN

Sedan den 1 augusti tränar FC Bayern Münchens ungdomar i Team U9 till U19 liksom damlagen i det nya FC Bayern Campus på Ingolstädter Straße. Inom synvidd från Allianz Arena skapades på ett tidigare kasernområde i norra München för 70 miljoner euro en fotbollsakademi i extraklassen. Som favoritleverantör var Polytan med vid uppbyggnaden: Specialisten på idrottsgolv med säte i Burgheim installerade omkring 22 000 kvadratmeter konstgräs och konstbeläggningar utomhus – därav hela 20 000 kvadratmeter av premiumkonstgärssystemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus med det inströdda premium granulatet Infill Bionic Fibre.

Främjandet av unga talanger har prioritet i München: Till de högmoderna sportanläggningarna på föreningens 30 hektar stora område räknas en idrottshall, en plan med tre läktare för 2 500 åskådare, en basketplan, en beachsoccer-plan, fitness-, teknik- och koordinationsområden, miniplaner, en löparbana liksom sju stora planer. Därutöver avrundas det unika utbudet med akademin för 35 ungdomstalanger, klubbhuset, matsal, läkarmottagning och mycket mer.

På önskemål från den tyska rekordmästaren installerades på omkring 22 000 kvadratmeter på utomhusområdet idrottsunderlag från Polytan – två stora planer, två miniplaner liksom fitness-, teknik- och koordinationsområde utrustades med konstgräs från Polytan. Som komplement var konstbeläggningar från Polytan det optimala valet för basketplanen och löparbanan – basketplanen utrustades med den långlivade allroundbeläggningen PolyPlay S, på löparbanan ger proffsbeläggningen Rekortan M riktig tävlingsduglighet. Båda ytorna fick den klassiska tegelröda färgen, som åtminstone typiskt sett väljs för anläggningar med tävlingskaraktär.
Som konstgräs valde FC Bayern München systemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus, som med infyllningsgranulatet Infill Bionic Fibre utgör den för närvarande bästa teknikens ståndpunkt inom proffsfotbollen.

Redan 2009 och 2011 fick Polytan av den tyska rekordmästaren uppdragen att utföra installationerna på konstgräsplanerna på träningsanläggningen på Säbener Straße. Att föreningen sig nu på nytt valt att använda premiumprodukterna från specialisten för idrottsbeläggningar med säte i Burgheim, beror enligt Polytans försäljningschef i Tyskland, Thomas Hanke, på att produkterna ständigt vidareutvecklas. ”Grässystemet LigaTurf RS Pro II CoolPlus är i kombination med det elastiska bärskiktet, vilket ger en optimal kraftupptagning, perfekt för de höga krav som FC Bayern München ställer. De släta filamenten med hög återställningskraft motsvarar naturligt växande grässtrån men ger konstanta goda spelegenskaper även under den våta, kalla årstiden. Planerna behöver inte spärras av och tack vare gräsvärme fortsätter träningarna även vid minusgrader och lätt snöfall utan avbrott”.

Det högmoderna inströdda granulatet Infill Bionic Fibre bidrar till ännu bättre spelegenskaper och en minskad skaderisk. EPDM-granulaten är oregelbundet formade – till skillnad mot den kantiga, slätt skurna formen hos konventionell infill. På så sätt skapas en mjukare och naturligt fjädrande yta. Thomas Hanke betonar ytterligare en fördel: ”Den organiska strukturen hos det inströdda granulatet reducerar den så kallade splashen, alltså att materialet stänker upp, och möjliggör närkamper med tacklingar nästan som på naturgräs.” Dessutom skapar grässtrån i två gröna nyanser liksom det inströdda granulatet ett fräscht, naturligt utseende hos gräset, hela året runt. Den patenterade CoolPlus Technologie från Polytan som integrerar UV-reflekterande pigment i filamenten och skyddar mot kraftig uppvärmning av planen under heta sommardagar.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Kaknäs BP, Stockholm, Schweden
juli 29, 2021

Nya förutsättningar för Djurgårdens IF

Blidvädersplan_Biskopsgarden_Schweden
juli 12, 2021

Fotbollsplan av stort värde i Biskopsgården

2018-04-19_Smartracks_Test-20-von-20-Kopie-scaled
juni 14, 2021

Prestandadiagnostik på högsta nivå – med Polytan SMART till toppform