Unique fusion of nature and technology

Polytan_Fusion_GT_Infill-scaled

Polytan presenterade infill-material av gummi och återväxande råvaror på FSB 2017:

UNIK FUSION MELLAN NATUR OCH TEKNIK

På årets FSB presenterade Polytan för första gången ett nytt infill-material för konstgrässystem som innehåller en andel naturliga material: det inströdda granulatet Polytan Fusion GT. Det kombinerar högvärdigt nyproducerat EPDM-gummigranulat med komponenter från snabbt återväxande råvaror. GT står hos Polytan för Green Technology och hänvisar till produktens höga ekologiska hållbarhet och miljövänlighet.

Inströdda granulat finns på marknaden i många olika material och olika färger och former. Generellt sett rekommenderar Polytan fyllningar av högvärdigt och nyproducerat EPDM-granulat. Dessa gummivarianter uppfyller inte bara helt utan problem de stränga kraven i den Europeiska Unionens REACH-förordning, utan är absolut väder-och fuktbeständiga, ozonresistenta och okänsliga mot temperaturväxlingar och temperaturtoppar. Dessutom ger de ständigt höga spelegenskaper av jämn kvalitet, vilket skyddar spelarna mot skador.

Den senaste utvecklingen inom infill-material från Polytan kombinerar de beprövade egenskaperna hos det här EPDM-granulatet med de naturliga egenskaperna hos en återväxande råvara. På så sätt har en framtidsinriktad produkt med förbättrad miljövänlighet skapats.

Den snabbt återväxande naturprodukten som används har inte bara en mycket bra ekologisk bilans utan har även en positiv inverkan på konstgräsytans värmeutveckling – temperaturreduceringar på upp till 15 °C är möjliga, enligt studier utförda av högskolan i Osnabrück. Detta beror på den naturliga avdunstningskylningen som håller konstgräset kallt även vid höga temperaturer. Tack vare sin naturliga fiberadel klarar det nya infill-materialet Polytan Fusion GT att ta upp större vattenmängder och sedan avge det jämnt fördelat, på samma sätt som ett naturgrässubstrat. Det inströdda granulatets ljust bruna färg bidrar även till en reducerad värmeutveckling på konstgräset och gör att hela planen får ett fräschare och naturligare utseende.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

SV Niedergailbach, Niedergailbach/Saarland, Germany
mars 31, 2021

Polytan: Certifiering av det första klimatneutrala konstgräset för fotbollsplaner

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP

FIFA Preferred Provider Header Press release
december 17, 2020

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Provider