Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Antonio Torta-stadion, Giaveno

Italien
Giaveno
november 2020

Polytan Rekortan M på Antonio Torta-stadion i Giaveno

Historisk arena åter klar för tävlingar

Giaveno är en liten kommun i Piemontregionen och en del av den italienska metropolen Turin. Det historiska ursprunget sträcker sig tillbaka till romartiden. Antonio Torta-stadion med angränsande läktare är inte lika gammal, men också historisk. Här tränar för närvarande friidrottsföreningarna Des Amis Group och La Salle Sports Union. Det italienska sportministeriet har beviljat mer än 1 miljon euro för att sanera den till åren komna sportanläggningen med friidrottsbana och en intilliggande fotbollsplan.

Investeringen syftade till att förbättra sportutbudet för de boende i Giaveno och i synnerhet för unga idrottsutövare. Tävlingar kunde alltså inte genomföras på regional nivå eller på plats fram till för ett tag sedan. Anläggningen saknade helt enkelt den krävda certifieringen, vilket ledde till långa resor till orter där tävlingar ägde rum.

Den gamla löparbanan på Antonio Torta-stadion byggdes år 1992 och var helt utsliten. Under saneringen togs den gamla beläggningen bort och den 400 m långa friidrottsbanan utrustades med vår lysande blå proffssportbeläggning Rekotan M, kombinerat med Rekortan M i rött, till exempel som avgränsning för längdhoppsansatsen. Positionerna för kulstöt, diskus och spjut har markerats på nytt och plattformar för hopp och domare har kompletterats. Rekortan M är en gipsbelagd beläggning vars granulat är ingjutet med synlig sprött. Det är därför lämpligt för spikskor och släpper inte igenom vatten.

Sedan juni 2019 kan idrottarna se fördelarna med den nya banan: Rekortan M står för en utmärkt acceleration och hög stegelasticitet. Den har också en mycket bra dämpning och resulterar också i bästa möjliga värden ur ett sportmedicinskt perspektiv. På den nya löparbanan kan man därmed uppnå de bästa tiderna utan att behöva göra avkall på idrottarnas säkerhet. Äntligen är det dags för officiella tävlingar på den historiska Antonio Torta-stadion.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields