Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Black Venom Football, Wesseling

Deutschland
Wesseling
augusti 2020

LigaGrass Pro för Black Venom Wesseling

Svart gift

Själva kallar de sig för ”Svart gift” – Black Venom Wesseling – sektionen för amerikansk fotboll som grundades 2017 inom gymnastik- och idrottsföreningen Wesseling e.V. Numera finns ett herrlag, ett U19-lag, ett U16- och ett seniorlag, ett damlag planeras. Den stora tillströmningen i Wesseling – som ligger mellan Köln och Bonn – är ingen tillfällighet eftersom amerikansk fotboll ständigt blir mer och mer populär i Tyskland. Orsaken till det är inte minst att olika fysiska förutsättningar krävs för de olika lagmedlemmarna. Ett amerikanskt fotbollslag består av flera väldigt olika ”typer”: Vid sidan av klassiska egenskaper som snabbhet och uthållighet krävs även kraft, stabilitet och förmåga att hävda sig. I amerikansk fotboll är dessutom taktiskt tänkande och en snabb reaktionsförmåga enormt viktigt.

I Wesseling installerades knapp 6 800 m2 av vårt LigaGrass Pro med CoolPlus funktion i varianten med ren sandfyllning, alltså Polytans proffs bland de texturerade grässystemen. Det installerades på ett bärskikt utan bindemedel i kombination med ett elastiskt bärskikt (ET). Fördelar för spelare inom amerikans fotboll är fibrernas enorma stabilitet, vilket ger gräset ännu mer volym och struktur. Även om namnet Black Venom tyder på något annat, har grässystemet i Wesseling en mättad grön färg, varvid BiColour färggivningen ytterligare förstärker det naturliga gräsutseendet. Planens markeringar – de typiska yardlinjerna – lyser i en intensiv gul färg.

Som kontrast – i grafitgrått – visar sig den direkt intilliggande multifunktionsplanen PolyPlay S. Vår långlivade allroundbeläggning används framförallt för planer och anläggningar för skolidrott, bollsporter och fritidsaktiviteter. Dess släta yta och de goda bollstudsegenskaperna gör det till den idealiska beläggningen för många bollsporter och mängder av utomhusaktiviteter. Eftersom PolyPlay S är vattengenomsläpplig, torkar planen snabbt och kan oavsett väder användas året runt. Den är halksäker och övertygar med ett högt förslitningsskydd och lågt underhållsbehov.

Idrottsanläggningen i Wesseling kompletteras med en Rekortan M löpbana som används som sprintersträcka och som ansatsbana för längdhopp. Den avrundar färgspektrumet med en mättad tegelröd färg och utmärker sig för övrigt genom utmärkta accelerationsegenskaper och hög stegelasticitet. Banan är dessutom snabb och glänser med en hög dämpning och mycket bra idrottsmedicinska värden.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields