Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Idrottsanläggningen ”Lulustein” , Saarbrücken

Deutschland
Saarbrücken
juli 2020

Så blå som Olympiastadion i Berlin…

Rekortan M i Saarbrücken

Den som har mål, har även förebilder att orientera sig efter. Det har ATSV i Saarbrücken som med ca 1 700 medlemmar är en av de största idrottsföreningarna i den fjärde minsta förbundsstaten i Tyskland. Inom ramen för en stimulansåtgärd understödd av den tyska staten renoverades idrottsanläggningen ”Lulustein” i staden Saarbrücken och utrustades med vår konstbelagda löparbana Rekortan M. Färg: Herthablått. Ursprungligen var det tänkt att löparbanan skulle bli tegelröd, men eftersom föreningens färger är blå och den pregnanta färgen Herthablått påminner om Olympiastadion i Berlin, valde föreningen att göra ett färgbyte på egen bekostnad. De pengar som krävdes samlade föreningen in med hjälp av en insamlingskampanj.

Rekortan M är som bekant en riktigt proffsidrottsbeläggning för friidrottsarenor, skolidrottsanläggningar och tävlingsbanor. Gjutbeläggningen är ogenomsläpplig för vatten och utmärker sig framförallt genom utmärkta accelerationsegenskaper och hög stegelasticitet. Eftersom granulatet är instrött med synlig spets tål den spikskor på ett särskilt bra sätt. Beläggningen har redan upprepade gånger bevisat sin tävlingsduglighet – över hela världen och sedan många år tillbaka.

Även om medlemmar, besökare och boende först var skeptiska vad gäller färgvalet, har stämningen ändrats helt sedan installationen i april 2020. Numera uppskattas färgen Herthablått av de allra flesta, framförallt är utövarna totalt hänförda och älskar sin ”blåa” löparbana. Föreningens ledning pratar till och med om det ”blåa undret vid Lulustein”.

Vid innerbanan installerades dessutom Polytan SmarTracks, vårt finslipade system för digital prestandadiagnostik. I Saarbrücken står Timing Gates var 100:e meter – lämpliga för exakt tidmätning oavsett väder och för flera idrottare. Vid löparbanans kortända har dessutom en stor multifunktionsplan PolyPlay S skapats. Den har fått den tegelröda färgen som ursprungligen var tänkt för löparbanan.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields