Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Idrottsplatsen Grundstraße, Wuppertal

Tyskland
Wuppertal
oktober 2020

Polytan LigaTurf Cross med sand och EPDM.

Milano? Wuppertal!

Den som trodde att CSI Milano låg i Milano har aldrig varit i Wuppertal. Det är där fotbollsklubben med samma namn har spelat sina hemmamatcher sedan 1976. Och detta på idrottsplatsen Grundstraße och alltid gemensamt med Hellas – och nej, inte Hellas Verona, utan – Hellas Wuppertal. Spelarna från båda lagen ser med glädje fram emot den nya säsongen, men även med viss otålighet. Eftersom en ny konstgräsplan och en miniplan för skol- och föreningsidrott har installerats på den tidigare askplanen i Langerfeld. Det hela blev möjligt tack vare en period med bra väder under den tid som planen varit stängd på grund av Corona.

Vårt grässystem LigaTurf Cross installerades, vilket kombinerar släta och texturerade filament och därmed förenar fördelarna hos två grästyper till ett perfekt fotbollsgräs: Användningen av släta filament av typ LigaTurf RS+ CoolPlus gör att utseende och haptik ger samma intryck som ett äkta fotbollsgräs. Kombinationen med de texturerade filamenten hos LigaGrass Pro CoolPlus resulterar i en enkel och minskad skötsel, en bättre stabilisering av ifyllnad och mer gräsvolym. Inte konstigt alltså att vårt LigaTurf Cross med framgång  redan används för proffsidrott över hela världen – och nu även i Wuppertal. Planens ifyllnad består av sand och är försett med en EPDM-tätningsbana.

Planen omges av vår löparbana Rekortan M i tegelrött och dessutom en miniplan med konstgräs innanför ovalen. Med det är inte allt, för vid sidan av den redan färdigställd längdhopps- och kulstötningsanläggning installeras dessutom en höjdhoppsanläggning på de intilliggande ytorna. Därefter inleder staden Wuppertal byggnationen av ett nytt hus på idrottsplatsen. Det byggs med moduler på grönytan bredvid löparbanan och ska vara klart i slutet av året.

Även om alla arbeten ännu inte är avslutade och idrottsanläggningen i första hand är avsedd för skol- och föreningsidrotten vill idrottsförvaltningen och CSI Milano under övergångstiden fram till den slutliga besiktningen även låta fritidsidrottare nyttja anläggningen. Just nu är planen nämligen inte komplett uppbokad eftersom skolidrotten är reducerad.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields