Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Kaiserbergstadion, Linz am Rhein

Germany
Linz am Rhein
augusti 2020

Polytan LigaGrass Synergy i Kaiserbergstadion Linz am Rhein

En riktig pärla

Redan 2003 fick idrottsplatsen i Kaiserbergstadion ett konstgräs. Under 17 år tränade fotbollsklubben VfB Linz där och spelade även hemmamatcherna i de olika åldersgrupperna på den planen. Även de närliggande skolorna nyttjade Kaiserberg intensivt för sin undervisning – och belastade naturligtvis planen. Under våren 2020 renoverades därför den stora planen komplett.

Vårt LigaGrass Synergy med CoolPlus-funktion installerades. I det här konstgrässystemet är två olika fibertyper förenade till en noppa via en nål. Den här kombinationen av mjuka och flexibla Synergy filament med LigaGrass Pro filament gör LigaGrass Synergy till det perfekta grässystemet för omfattande nyttjande för förenings- och kommunidrott. För Linz am Rhein ett projekt som man gärna visar upp – Kaiserberg har en av de första planerna i Rheinland-Pfalz som har utrustats med den nya Polytan MultiTuft teknologin.

Av ekologiska skäl valdes den helt sandfyllda varianten utan syntetiska fyllnadsmaterial. Det elastiska bärskiktet därunder som härstammar från den tidigare beläggningen var i ett så bra skick att det bara behöver bättras på i stället för att byta ut hela ytan. Markeringarna på huvudplanen är vita, markeringar med andra färger gäller för de olika ungdomsklasserna.

I samband med renoveringen av konstgrässystemet utfördes ytterligare saneringsarbeten. Löparbanan runt planen ersattes genom en Re-topping – vår konstbeläggning Spurtan WS, det lönsamma allroundmaterialet för tävlings- och träningsanläggningar installerades. En matta för höjdhopp och ett bollnät samt en basketplan vid fotbollsplanens övre ände tillkom också.

Omkring 300 000 euro har staden Linz som är ägare till Kaiserbergstadion ställt till förfogande för förnyandet av konstgräsbeläggningen, löparbanan och de andra utbyggnads- och renoveringsåtgärderna. Spelarna i VfB Linz ser inte bara fram emot att snart få använda den renoverade planen – de har även bidragit till att Kaiserberg har blivit en riktig pärla: Omkring 1 000 timmar frivilligt arbete har de investerat i renoveringen.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields