Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Stade Georges Suant, Antony

Frankreich
Antony
januari 2022

Polytan Tartan GOLD på Stade Georges Suant

Beläggning för topprestationer i Antony utanför Paris

Den franska staden Antony ligger strax söder om Paris och räknas idag till huvudstadsregionen. Som förort var staden en gång ett populärt fritidsområde för de välbärgade. Ett känt besöksmål är den vidsträckta parken Parc de Sceaux med anor från kung Ludvig X:s tid på 1300-talet. Här finns flera välbevarade stadshus från grundartiden och villor i jugendstil. Idag domineras emellertid stadsbilden av bostadsområden med flervåningshus vars invånare ofta pendlar till arbeten i huvudstaden. Turistguiden ”France Voyage” framhäver tappert stadens förtjänster med en slogan om att ”Antony förför var och en som hittar hit med sin livskvalitet.”

I Antony handlar livskvalitet även om sport. Redan 1961 grundades friidrottsklubben Antony-Sports genom ett privat initiativ med omkring tjugo aktiva. Senare tillkom sektioner för löpning och längdhopp, och klubben har nått både nationella och internationella framgångar under flera decennier.

2006 bytte föreningen namn till Antony Athlétisme 92 och lade till nya discipliner som gång och maraton. Idag sysslar klubben med elitidrott på hög nivå, men har även ett annat mål. Engagemanget för hälsa och fritid har en viktig roll och man utbildar även framtida ledare för anpassade sporter och crosstraining. Extra varmt om klubbhjärtat ligger barn- och ungdomsidrotten. Med friidrottsskolan ger man unga människor möjlighet att prova olika sporter utan prestationskrav.

Idag är sportarenan ”Stade Georges Suant” hem för Antony Athlétisme 92. Föreningen delar arenan med Antony Football Evolution, ett utbildnings- och sportprojekt som drivs av staden Antony, och med klubben Sportif Portugais d’Antony. Det finns en åttaspårig löparbana och olika hoppanläggningar. Till sportkomplexet hör också 19 tennisbanor, varav sju under tak, en inomhushall för friidrott, ett fitness- och workoutrum samt en beachhandboll- och basketplan.

I samband med en större renovering av arenan 2007 installerades en röd konstbeläggning från Polytan. Den är nu utbytt mot vår högpresterande beläggning Tartan GOLD i rött. Kombinationen av ett ytskikt i polyuretan och ett dämpande utjämningslager gör den vattentäta konstbeläggningen extremt uthållig med ett stabilt högt kraftreduceringsvärde. Tack vare granulaten som ligger i slitlagret är Polytan Tartan GOLD idealisk för spikskor och höga accelerationer. En imponerande stegelasticitet skonar idrottarnas leder och en hög slitstyrka rundar av fördelarna med vår elitbeläggning.

På andra löparbanor samt höjd- och längdhoppsanläggningarna installerades Tartan GOLD i färgen Skye Blue. Samtidigt installerades Polytan SMART, vårt intelligenta system för digital prestationsdiagnostik och exakt tidtagning. Systemet mäter löptid, hastighet, steglängd, stegfrekvens och hopphöjd. Därför passar Polytan SMART inte bara för klassiska löpdiscipliner som kort-, medel- och långdistanslöpning eller häcklöpning och stafett. Även längd- och stavhoppare kan ta hjälp av systemet för att registrera viktiga parametrar och förbättra sin träning.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields