Wildparkstadion i Karlsruhe, Karlsruhe

Tyskland
Karlsruhe
april 2021

Polytan LigaTurf Cross GTzero i Wildparkstadion i Karlsruhe

Det första CO2-neutrala fotbollsgräset i Baden-Württemberg

Det tog knappt fyra månader att färdigställa den nya konstgräsplanen i Wildparkstadion. Det unika? LigaTurf Cross GTzero är det första koldioxidneutrala fotbollsgräset för både elit- och amatöridrott. Genom sitt val sänder KSC en tydlig signal om sitt miljöengagemang och hållbarhetstänkande.

Wildparkstadion i Karlsruhe är mittpunkten i en anläggning med flera sport- och träningsfaciliteter. Ombyggnaden av fotbollsstadion för drygt 35 000 åskådare inleddes i november 2018. I en av de första byggfaserna mellan juni och oktober 2020 uppfördes en nya konstgräsplan. ”Crowdfunding-initiativet KSC-Fananlage och våra fans har gjort detta möjligt”, säger Michael Becker och hyllar de drygt 1 800 finansiärer som stöttat projektet. Spelplanen ska användas av lagen i KSC GRENKE aKAdemie.

Markarbetet utfördes av trädgårdsarkitekterna Becker GmbH Garten- und Landschaftsgestaltung från Zuzenhausen. Det unika med detta konstgräs är fibrerna av förnybara råmaterial. Vårt nya LigaTurf Cross GTzero är världens första och hittills enda certifierat CO2-neutrala konstgräs för fotboll där filamenten till 80 % består av biobaserad fiber (PE). Polytan LigaTurf Cross GTzero passar för professionella träningsanläggningar, amatör- och proffsklubbar, idrottsskolor och kommunala sportfaciliteter.

Det koldioxidneutrala konstgräset i Wildpark är det första i sitt slag i Baden-Württemberg och ett föregångarprojekt för hela regionen. Som stabiliseringsmaterial användes dessutom genomgående kvartssand. Man klarar sig alltså helt utan mikroplaster från gummigranulat.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing