Högre, snabbare, längre – moderna idrottsgolv för friidrott

Högkvalitativa syntetiska beläggningar för era behov

Skicka en förfrågan nu utan bindning »

Utformade för maximal acceleration – Våra sportgolv för de stora arenorna

Alla större friidrottsevenemang världen över har sedan OS 1968 gått av stapeln på elastiska gummigolvbeläggningar, även kallade tartanbanor. Tartan betecknar egentligen inte materialet som löparbanorna är tillverkade av utan är ett etablerat varumärke. Redan från start etablerade sig ”Rekortan” som en ledande aktör inom elitidrott. Idag har mer än hälften av alla Diamond League arenor Polytan- eller Rekortan-sportgolvbeläggningar. Detta beror på deras enastående sportfunktionella egenskaper som maximal acceleration och optimala stötdämpningsvärden.

Det optimala underlaget för friidrott

Polytan har elastiska syntetiska beläggningar för friidrottsanläggningar, vattentäta, vattengenomsläppliga, gjutna och sportgolv med strukturskikt i sitt utbud. Deras utförande varierar beroende på de sportfunktionella kraven. De aktuella klimatförhållandena bör också beaktas vid val av utomhusgolvbeläggning. För officiella och globalt erkända friidrottsevenemang kan alla syntetiska beläggningar från Polytan certifieras i enlighet med kraven från World Athletics. Förutom den klassiskt tegelröda färgen finns de i många UV-beständiga färger. När det gäller färgvalet går trenden mot intensiva, lysande färger, som den kända Herthablå färgen på Olympiastadion i Berlin. Gummigolvbeläggningar från Polytan finns även som sporthallsgolv.

Patrick Schneider, Leichtathletik

Produkter för friidrott

Leichtathletik auf Rekortan M

REKORTAN M / REKORTAN M INDOOR

Den snabba, syntetiska beläggningen Rekortan M kännetecknas av en enastående acceleration och stegelasticitet samt utmärkta sportmedicinska stötdämpningsvärden. Till skillnad från Rekortan M är Rekortan M Indoor tillverkad av EPDM gummigranulat.

Läs mer »
Leichtathletik auf Tartan Gold

TARTAN GOLD

Flerskiktsbeläggningen Tartan GOLD rekommenderas för friidrottsarenor och tävlingsbanor. Den är extra hållbar och uppvisar goda stötdämpningsvärden över tid. Kombinationskonstruktionen består av en övre beläggning i massiv polyuretan och ett dämpande utjämningsskikt.

Läs mer »
Leichtathletik auf Spurtan SL

REKORTAN SES / REKORTAN SL

De vattengenomsläppliga allroundsportgolven för utomhusbruk har tagits fram för välbesökta sportanläggningar med träningskrav på professionell nivå. För löpar- och startbanor samt friidrottsanläggningar rekommenderas den strukturerade beläggningen Rekortan SES och för de hårdast belastade zonerna på dessa banor rekommenderas Rekortan SL.

Läs mer »
Leichtathletik auf Rekortan PUR

REKORTAN PUR/REKORTAN PUR INDOOR

Såväl när det gäller sportbeläggning för utomhusbruk som för sporthallsgolv är Rekortan PUR rätt val för att uppnå toppresultat på både elit- och amatörnivå. Höghastighetssportgolv har maximal acceleration och är perfekta för spikskor.

Läs mer »
Leichtathletik auf Spurtan WS

REKORTAN BS / Rekortan B2S

Våra strukturerade golvbeläggningar av gummi för utomhusbruk, Rekortan BS och Rekortan B2S, är särskilt ekonomiska, vattengenomsläppliga lösningar som såväl passar för friidrottsarenor, skolidrottsanläggningar som för multianläggningar.

Läs mer »
Leichtathletik auf Re-topping System

RE-TOPPING-SYSTEME

Polytan har två re-topping-system som kan installeras på befintliga sportbeläggningar utomhus: den gjutna sportgolvbeläggningen Rekortan M som PUR-beläggning med inblandat EPDM-granulat och det strukturerade idrottsgolvet Rekortan BS som sprutbeläggning.

Läs mer »

PolySeal: Skyddande ytförsegling för syntetiska beläggningar

Syntetiska beläggningar på idrottsanläggningar utsätts för många olika typer av slitage: Granulatet kan brytas loss på vissa på ställen, ytorna kan bli smutsiga eller blekta. Ytförseglingen PolySeal är en slittålig PU-beläggning som även kan användas på strukturerade plastplaner lämpade för spikskor.

polyseal

Polytan SMART

Polytan SMART är en intelligent lösning för resultatdiagnostik för klassiska löpningsgrenar, samt längd- och höjdhopp. Inga tekniskt krävande bärande konstruktioner behövs eftersom Timing Gates (magnettidsbrytare) är osynligt integrerade i löparbanan. Med hjälp av kroppssensor och analysprogramvara på dator eller app kan alla relevanta resultatdata från idrottsutövarna samlas in och noggrant analyseras.

mig-logo

Made in Germany - inspired by europe

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Skicka en icke-bindande förfrågan

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält