Landhockeygräs för alla tillfällen: hållbart, exakt och snabbt

Landhockey har en lång brittisk tradition och betraktas ofta som en mer rättvis och elegantare lagsport. Redan 1875 fastställdes i England de regler som har gällt fram till idag och det första nationella landhockeyförbundet grundades i London. Landhockeyn är snabb och tekniskt krävande och kroppskontakt är förbjudet. Landhockey spelas på en konstgräsplan som har en längd på 91,50 m och en bredd på 50–55 m..

Konstgräs för landhockey måste vara hållbart, exakt och snabbt

Det finns ingen annan bollsport som är så förknippad med just konstgräs som just landhockey. Detta beror på att gräsmattans täta ytstruktur medger snabbt spel och exakt bollkontroll utan att påverka riktningen. Konstgräs för landhockeyplaner har korta texturerade gräsfilament och som regel ingen fyllning. Landhockeyplanens konstgräs vattnas dessutom före varje avspark för att spelarna ska kunna glida utan risk för skador.

Alla Polytans landhockeygräs uppfyller de krav som internationella landhockeyförbundet FIH  ställer. Den patentskyddade Polytan CoolPlus-funktionen förhindrar överhettning av landhockeyplanen. Inom ramarna för Green Technology-programmet, som verkar för extra miljövänliga och hållbara sportgolv, erbjuder Polytan landhockeybeläggningar som består av mer än 60 % biobaserad plast.

Hockey

Produkter för landhockey

Polytan Landingpage Hockey

POLIGRAS TOKYO GT

Hållbart, dynamiskt och snabbare än någonsin – det är landhockeybeläggningen Poligras Tokyo GT, vars konstgräsfilament för första gången består mer än 60 % förnybara råmaterial. Den tätare konstruktionen och fibrernas speciella struktur minskar även vattenförbrukningen vid bevattning.

Läs mer »
Poligras Platinum CoolPlus

POLIGRAS PLATINUM GT

Vår (eko-)logiska vidareutveckling av Poligras Platinum CoolPlus: Filamenten innehåller nu polyetylen (PE) förnybara råmaterial, och produktionen i Tyskland sker med hjälp av 100 % med grön el. Den täta ytan ger idealiska förutsättningar för ett snabbt och exakt spel med optimala bollrullningsegenskaper.

Läs mer »
Polytan Landingpage Hockey

POLIGRAS TERRA

Poligras Terra CoolPlus med sandfyllning är en allrounder när det gäller att bygga idrottsplaner med konstgräs. Exempel på egenskaperna hos denna landhockeybeläggning är en extra mjuk gräsmatta med fibrer som förblir krusiga länge och ett lågt underhållsbehov av hela konstgrässystemet.

Läs mer »
Kunstrasen für den Multisport LigaGrass Pro

LIGAGRASS PRO

Landhockey blir allt populärare. Därmed är det perfekt att det strukturerade fotbollskonstgräset LigaGrass Pro, som huvudsakligen installeras på minispelplaner, skol- och träningsanläggningar, även lämpar sig som landhockeybeläggning. Med sandfyllning blir konstgräset extra slitstarkt och lättskött.

Läs mer »
Polytan Landingpage Hockey

POLIGRAS PLATINUM COOLPLUS

Vår Poligras Platinum CoolPlus utvecklades för de olympiska sommarspelen i Rio 2016. Det gjorde succé och inte bara på grund av att den gav ökad snabbhet och precision, utan även tack vare de speciella färgerna – blå landhockeyplan med ljusgrön kant, samma som Brasiliens färger.

Läs mer »
Polytan Landingpage Hockey

POLIGRAS MEGA COOLPLUS

Både proffs och amatörer uppskattar Poligras Mega CoolPlus täta och jämna yta som inte orsakar riktningseffekter eller påverkar hur bollen rullar och som dessutom möjliggör snabbt och exakt spel på landhockeybeläggningen.

Läs mer »

POLIGRAS SUPERPLAY

Ett äkta landhockeyproffs med certifiering för FIH National-tävlingar! Med sin mjuka känsla och stora motståndskraft är den särskilt lämplig för landhockey. Särskilda filament garanterar egenskaper som är extra viktiga vid sandfyllda landhockeyplaner – tack vare sin 100 % PE-formula är de extremt slitstarka och samtidigt mycket mjuka.

Läs mer »
mig-logo-2-1

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Extra

Polytan Landingpage Fußball

Logotyper och Belägging

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Våra Värmesystem

Läs mer »

Skicka en icke-bindande förfrågan

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält