Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Dessa sportytor kan hantera allt: från minispelplaner til klubbplatser

Multisportplaner är särskilt viktiga inom bredd- och skolidrott samt på kommunala anläggningar, där olika sporter utövas på samma underlag. Här krävs det att konstgräsplaner och syntetiska sportytor fungerar väldigt allsidigt och kan användas för olika typer av idrotter samtidigt, som t.ex. fotboll, tennis, landhockey eller andra bollsporter. Det är inte alltid själva kostnaden för multisportplanen som är avgörande, utan snarare den tillgängliga ytan.

Idrottsplatser för multisport är riktiga allrounders

Sportgolv, där olika typer av gräsplansidrotter utövas, måste uppfylla många olika krav – såväl när det gäller spelkomfort som när det gäller skydd mot personskador. På multisportanläggningar handlar det som regel om högfrekventerade konstgräsplaner eller minifotbollsplaner med höga krav på slitstyrka och hållbarhet. Om utomhusbeläggningen är offentlig och fritt tillgänglig är det även viktigt att de är lättskötta för den som ansvarar för underhåll och skötsel. I tätbebyggda innerstäder finns det inte mycket plats för idrottsanläggningar och då är en konstgräsplan med hög användningsintensitet en idealisk lösning.

Vilken konstgräsplan som lämpar sig för vilket ändamål beror till stor del på konstgräsets uppbyggnad.

Multisport

Produkter för multisport

multisport, Konstgrässystem och syntetiska system för Multisport

LIGATURF MOTION PRO

Multifunktionsgräset LigaTurf Motion Pro förenar fördelarna med tre olika fibrer. De släta LigaTurf Legend-fibrerna ger rätt utseende, en mjuk känsla vid fall och optimala bollrullningsegenskaper. De strukturerade LigaGrass Pro-fibrerna tillför stabilitet och grepp. De strukturerade fibrerna i det fina, mjuka Synergy-garnet står för volymen och känslan hos LigaTurf Motion Pro.

Läs mer »
Kunstrasen für den Multisport LigaGrass Pro

LIGAGRASS PRO

Minifotbollsplaner samt skol- och idrottsanläggningar används ofta för olika sporter dygnet runt. Här har det strukturerade konstgräset LigaGrass Pro visat sig fungera utmärkt, eftersom det är robust och lättskött och ifyllnadsmaterialet stannar kvar i underlaget.

Läs mer »
multisport, Konstgrässystem och syntetiska system för Multisport

Rekortan AS GT / A2S GT

Med Rekortan AS GT och A2S GT erbjuder vi ett naturligt alternativ till traditionella gjutbeläggningar. Eftersom båda systemen släpper igenom vatten uppfyller de inte bara kraven för arenor för olika typer av idrott och eftersom de är vattenbaserade med en sprutbeläggning är de ytterligare en miljövänlig produkt i vårt Green Technology-utbud. De läggs snabbt och är även snygga – tack vare en optimerad produktblandning utan extra försegling.

Läs mer »
Kunststoffbelag für den Multisport PolyPlay SE

PolyPlay SE

PolyPlay SE är en väderbeständig allroundlösning för skolidrott och används främst på fritidsanläggningar där bollsporter utövas. Precis som sportgolvet PolyPlay S är det halksäkert och har bra bollstudsegenskaper, men har däremot inget baslager utan består bara av ett lager.

Läs mer »
Kunstrasen für Multisport LigaGrass Synergy

LIGAGRASS SYNERGY

Starkt reducerad ifyllnad och minimalt underhåll – detta är de främsta fördelarna med konstgräset LigaGrass Synergy som lämpar sig extra bra för multisportanläggningar. Det är föreningen av två krusiga filamenttyper i en konstgräskonstruktion som ger LigaGrass Synergy dess goda egenskaper.

Läs mer »
multisport, Konstgrässystem och syntetiska system för Multisport

POLIGRAS Superplay

En mångsidig multisportsgräsmatta med mjuk känsla och god motståndskraft – perfekt för många olika typer av sport. Särskilt utvecklade filament ger grundegenskaperna hos en sandfylld gräsmatta: extrem slitstark och samtidigt mycket mjuka, vilket minskar skaderisken och ger en realistisk känsla, nästan som på en ofylld gräsmatta.

Läs mer »
Kunststoffbelag für den Multisport PolyPlay S

PolyPlay S

För allvädersplaner utomhus är vattengenomsläppliga PolyPlay S med dubbla lager lämpligt. Den hållbara universalbeläggningen av gummi har mycket goda bollstudsegenskaper tack vare den släta, foglösa ytan, men ytskiktet är ändå halksäkert och torkar snabbt efter en regnskur.

Läs mer »

Ifyllnad

Ifyllnaden eller fyllningsmaterialet ger optimala spelegenskaper och skyddar spelarna mot skador.

Polytan Landingpage Rugby

NATURLIGA Ifyllnad

Naturliga Ifyllnad för Polytans konstgrässystem: Polytan erbjuder en rad miljövänliga utfyllnadsalternativ. De material som används måste till exempel uppfylla de högsta idrottsstandarderna samtidigt som produktionsprocessen optimeras så mycket som möjligt. Detta är en viktig del av vår företagsstrategi som syftar till att minska koldioxidutsläppen.

Läs mer »
polycoat

PolyCoat: Hållbar PU-beläggning för konstgräs

För att fixera och stabilisera filamentnopporna i konstgräset under hela livslängden belägger man vanligtvis gräsmattans baksida med latex. Mer funktionell, miljövänligare och återvinningsbar är en PU-beläggning med polyuretan som Polytan använder i en anpassad tillverkningsprocess för alla konstgräs.

PolySeal: Skyddande ytförsegling för syntetiska beläggningar

Syntetiska beläggningar på idrottsanläggningar utsätts för många olika typer av slitage: Granulatet kan brytas loss på vissa på ställen, ytorna kan bli smutsiga eller blekta. Ytförseglingen PolySeal är en slittålig PU-beläggning som även kan användas på strukturerade plastplaner lämpade för spikskor.

polyseal

Polytan SMART

SMART för konstgräs möjliggör exakt resultatdiagnostik av fotbollsspelare, landhockey- och rugbyspelare eller andra typer av sporter. Med hjälp av systemet kan alla nödvändiga parametrar mätas exakt och utvärderas, inklusive Agility Tests. För detta ändamål används tre av varandra beroende komponenter: Magnettidsbrytare (Timing Gates) i eller på konstgräset eller löparbanan, höftbälte med kroppssensor samt ett analysprogram via dator eller app.

multisport, Konstgrässystem och syntetiska system för Multisport

Våra referenser

mig-logo-2-1

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Extra

Polytan Landingpage Fußball

Logotyper och Belägging

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Våra Värmesystem

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Minispelplaner

Läs mer »

Skicka en icke-bindande förfrågan

Kontaktformular SV

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter