Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Rugby: en sport som kräver allt

Historien bakom den moderna rugbysporten inleds med en legend: Under en fotbollsmatch i den engelska staden Rugby 1823 ska eleven William Web Ellis ha plockat upp bollen med händerna och rusat iväg. Faktum är att fotboll och rugby har samma ursprung, men småningom kom dessa bollsporter att gå skilda vägar. Rugby är framförallt en mycket älskad sport i Storbritannien och de tidigare brittiska kolonierna.

Väl dämpade, slitstarka och greppsäkra: Konstgräsplaner för rugby

Sedan flera år tillbaka har Polytan, som kvalitetsmedveten konstgrästillverkare, tillverkat rugbyplaner av konstgräs som uppfyller kraven från rugbyförbundet World Rugby. Vid utvecklingen av rugbyspelplaner lägger man stor vikt vid att säkerställa att man uppfyller de specifika kraven för denna sport. När det gäller den fysiskt tuffa rugbyn, där man använder kroppen mycket och har en hel del markkontakt, måste konstgräset vara hudvänligt, greppvänligt och elastiskt för att skydda spelarna mot skador. För optimala dämpningsvärden har konstgräsplaner för rugby alltid en ifyllnad.

rugby, Rugby på konstgräs

Produkter för rugby

American Football auf Kunstrasen LigaTurf RS+

LigaTurf RS+

Vår LigaTurf RS+ som har certifierats av World Rugby, finns på många konstgräsplaner på idrottsplatser världen över. Konstgräsets uppbyggnad med ett elastiskt skikt, ifyllnad och gräsfibrer med ett rombformat, slätt utförande möjliggör konstgräsplaner för rugby med enastående stötdämpningsvärden.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf Cross

LigaTurf Cross R

Med LigaTurf Cross R har vi ett konstgräs för rugbyplaner i vårt produktutbud, som både är robust och lättskött, men som även har naturliga spelegenskaper. Detta ligger i konstgräsets innovativa uppbyggnad som för första gången kombinerar texturerade och släta filament.

Läs mer »

Ifyllnad

Ifyllnaden eller fyllningsmaterialet ger optimala spelegenskaper och skyddar spelarna mot skador.

Polytan Landingpage Rugby

NATURLIGA Ifyllnad

Naturliga Ifyllnad för Polytans konstgrässystem: Polytan erbjuder en rad miljövänliga utfyllnadsalternativ. De material som används måste till exempel uppfylla de högsta idrottsstandarderna samtidigt som produktionsprocessen optimeras så mycket som möjligt. Detta är en viktig del av vår företagsstrategi som syftar till att minska koldioxidutsläppen.

Läs mer »
rugby, Rugby på konstgräs

PolyCoat: Hållbar PU-beläggning för konstgräs

För att fixera och stabilisera filamentnopporna i konstgräset under hela livslängden belägger man vanligtvis gräsmattans baksida med latex. Mer funktionell, miljövänligare och återvinningsbar är en PU-beläggning med polyuretan som Polytan använder i en anpassad tillverkningsprocess för alla konstgräs.

Polytan SMART

SMART för konstgräs möjliggör exakt resultatdiagnostik av fotbollsspelare, landhockey- och rugbyspelare eller andra typer av gräsplanssporter. Systemet möjliggör exakt mätning och analys av alla viktiga parametrar, inklusive Agility Test. Samspelet mellan tre komponenter ansvarar för detta: Magnettidsbrytare (Timing Gates) i eller på konstgräset, höftbälte med kroppssensor och en analysprogramvara på dator eller app.

Poly_107_18_EPF_SmarTurf_DSC03516_rgb_72ppi_XXL-1

Våra referenser

mig-logo-2-1

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Extra

Polytan Landingpage Fußball

Logotyper och Belägging

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Våra Värmesystem

Läs mer »

Skicka en icke-bindande förfrågan

Kontaktformular SV

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields