Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Optimalt grepp och bra dämpning – det perfekta underlaget för alla typer av tennisplaner

Den moderna tennisens framgångssaga började i Wimbledon 1877 då de regler som gäller än idag fastställdes i den första tennisturneringen. Tennis ställer enorma krav på både kropp och sinne. Grand Slam-matcherna varar ofta i över fem timmar och kräver tålamod, träning och stort fokus hos spelarna. Sporten är även mycket tekniskt krävande och olika tennisbeläggningar påverkar spelets karaktär. Idag räknas sporten som en breddsport och tennisplanerna är utrustade med specialutvecklade tennisbeläggningar.

Optimal tennisbeläggning med konstgräs

Sand, gräs, matta och betong är några av de olika beläggningar för tennisplaner som med tiden har etablerat sig. När det gäller egenskaper som bollstudshöjd, snabbhet, stötdämpning och halkrisk varierar de olika typerna av beläggning för tennisplaner mycket. Valet av beläggning påverkas även av tradition och klimat. Medan man i Europa föredrar att spela på sand eller natur- och konstgräs dominerar akrylsportbeläggningarna i Nordamerika och Australien. Inför US Open fick Sport-koncernen i april 2020 uppdraget att i fem år utrusta tennisplanerna med Laykold akryltennisgolvsystem.

Bodenbeläge für Tennis

Produkter för tennis

poligras superplay with sand scaled 1

Poligras Superplay

Vår Poligras SuperPlay är en bra lösning för just tennis – med mjuk känsla och samtidigt stor motståndskraft minskas skaderisken. Det höga antalet filament ger en realistisk känsla, nästan som på en ofylld gräsmatta. En speciell egenskap är BiColour färgningen.

Läs mer »
Poligras Teamplay

Poligras Teamplay

Poligras TeamPlay har en mycket tät och jämn multiriktad yta. Det är ett perfekt underlag för tennis som möjliggör snabbt och exakt spel. Polytan PreciTex-behandlingen ger en gräsmatta med exceptionell volym och extrem motståndskraft.

Läs mer »
polycoat

PolyCoat: Hållbar PU-beläggning för konstgräs

För att fixera och stabilisera filamentnopporna i konstgräset under hela livslängden belägger man vanligtvis gräsmattans baksida med latex. Mer funktionell, miljövänligare och återvinningsbar är en PU-beläggning med polyuretan som Polytan använder i en anpassad tillverkningsprocess för alla konstgräs.

Våra referenser

mig-logo-2

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Skicka en icke-bindande förfrågan

Kontaktformular SV

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields