Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

UTVECKLAD I TYSKLAND – HELA EUROPA SOM BAS

I över 50 år har vi utvecklat och tillverkat sportgolv. Polytan GmbH började som småskalig tillverkare i Oberbayern, men har idag vuxit till en global aktör. Vårt främsta fokus har alltid legat på de som använder våra produkter: “Att bereda den perfekta grunden för idrottsliga framgångar” – det har varit vår drivkraft sedan företaget grundades. Framtidens utmaningar ligger i vårt intresse och är en stor del av det arbete vi dagligen utför. Vi strävar ständigt efter att förbättra hållbarheten i allt vi gör och levererar, samt att skapa bästa möjliga förutsättningar för vår viktigaste kund – idrottsutövaren.

För oss har det aldrig enbart handlat om försäljning, utan även om förståelse. Att aldrig sitta still eller sluta vara nyfiken har alltid varit Polytans framgångskoncept.

Forskning och utveckling är viktigt för företagets framgångshistoria. Vi är nämligen övertygade om att man måste förstå sin produkt och sina kunder för att kunna agera ansvarsfullt. Vi ser oss själva som en partner till idrottsvärlden och är dessutom ansvarstagande gentemot miljön.
Från forskning och utveckling till återvinning: Den som är på jakt efter syntetiska idrottsbeläggningar och systemlösningar av hög kvalitet hittar i oss en betrodd leverantör sedan många år tillbaka. Allt från en och samma leverantör: Det är Polytan GmbH.

Spulmaschine_01_A4-Kopie-1536x1039-1-1
Website-über-uns-1

Under sina 50 år i branschen har Polytan utvecklats till en av världens främsta globala aktörer inom sitt segment och produktsortimentet har utökats kontinuerligt. Allt började med plastbeläggningar, men idag omfattar sortimentet allt från Polytan Highspeed-löparbanor till allvädersbanor, tennis-, handbolls- och fallskyddsbeläggningar samt konstgrässystem för fotbolls-, landhockey-, rugby- och multifunktionsplaner.

Polytans beläggningar uppfyller de högsta miljöstandarderna på marknaden sedan många år tillbaka. De är hållbara, enkla att underhålla, resursbesparande och gör det möjligt för idrottsutövare världen över att utöva sina sporter året om.

För Polytan GmbH är hållbarhet en del av företagsfilosofin sedan många år tillbaka. Som företag inom just plastindustrin är det definitivt en aspekt vi värnar extra om.
Polytans Green Technology (GT)-linje är resultatet av många års forskning och utveckling med målet att skydda jordens resurser och klimat. En ny generation av avancerade produkter och processer som kombinerar den senaste kunskapen inom plastindustrin med funktionella och miljömässiga fördelar hos förnybara råvaror och ny resursbesparande teknik.

Vårt värnande om miljön omfattar inte bara våra produkter utan hela företaget, inklusive produktion och tjänster. Hållbart företagande är ett åtagande som vi ständigt strävar efter i allt vi gör.

Logo_GT_weiss

Både våra konstgrässystem och våra syntetbeläggningar har tilldelats RAL-kvalitetsmärket, vilket överensstämmer med gällande nationella och internationella standarder. Dessutom är de försedda med relevanta certifikat från internationella sportförbund. Som ansvarstagande och hållbarhetsinriktat företag har Polytan dessutom utmärkts med de internationellt erkända standarderna ISO 9001 och 14001 för kvalitets- och miljösäkring, samt ISO 50001 för energistyrning.

mig-logo

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields