Ett sjuårigt samarbete med FIH har undertecknats

Polytan_Bisham_Detail

I ett pressmeddelande var man på det internationella landhockeyförbundet (FIH) glada att tillkännage Polytan som officiell, global leverantör. I den rollen är Polytan den enda leverantören av konstgräs för landhockey inför världsmästerskapen 2018 och 2022 samt inför de olympiska spelen i Tokyo 2020. Partnerskapet sträcker sig över sju år med en option på ytterligare två år fram till de olympiska spelen 2024.

Partnerskapet är en del av revolutionsstrategin för landhockey som initierades 2014. Strategin är ett tioårigt utvecklingskoncept med syfte att göra landhockey till en global sport som inspirerar nästa generation.

Tilläggsavtalet att gemensamt utveckla ett FIH landhockeygräs för världsmästerskap lyfter även fram samarbetet mellan FIH och Polytan som ger fantastiska möjligheter för båda parterna. Det driver inte bara teknologin för konstgräs för landhockey framåt till en mycket hög nivå, utan det bygger också varumärket FIH. I gengäld kommer FIH att stödja Polytans kommersiella aktiviteter på de traditionella europeiska marknaderna och på tillväxtmarknaderna Kina och Indien. De inkluderar även koordinerade marknadsföringskampanjer.

Om de här nyheterna sa FIH:s CEO Kelly Fairweather: – Vi är glada att kunna bekräfta ett partnerskap med Polytan, ett företag som har skapat sig en solid förtroendebas genom att leverera många gräsplaner för landhockey i världsklass, exempelvis inför de olympiska spelen i London 2012 och Rio 2016. Som global leverantör till oss uppskattar vi såväl företagets kontinuerliga investering i vår sport som dess innovativa ansträngningar för att utveckla högkvalitativa spelplaner för landhockey.

FIH:s president Leandro Negre tillägger: – Polytans engagemang för landhockey och för att bygga upp sporten visar, tillsammans med deras professionella förhållningssätt och välkända kvalitet, att det var en perfekt matchning för båda företagen. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Polytan för att under de kommande åren bygga upp landhockeyn med deras engagemang för och i vår 10-åriga Hockey Revolution strategy i syfte att göra landhockey till en global sport som inspirerar nästa generation.

Frank Dittrich, på SportGroup (Polytans ägare) kommenterar: – Det här partnerskapet är enormt viktigt för framtiden för landhockey, en sport som vi tror på. Det är därför vi har gjort allt som står i vår makt för att utveckla ledande produkter och därmed möjliggöra för oss att bli en stark partner som FIH kan lita på. Han fortsätter: – Det krävdes enorma investeringar. Våra experter har hämta kunskaper från FIH och praktisk information från de ledande atleterna inom sporten. Det visar vilken passion vi har att göra det bästa för våra kunder, något som kommer att märkas inom sporten, när vi under de närmaste åren fortsätter att samarbeta med FIH för att utveckla landhockeyn som en del av vår affärsrelation.

Partnerskapet med Polytan startade strax efter att FIH:s kvalitetsprogram för landhockeygräs lanserades. Det är ett internationellt erkänt kvalitetssäkringsprogram som säkerställer hållbarhet, överkomliga priser och tillgänglighet till högkvalitativa spelplaner på alla nivåer, från internationell toppsport till utveckling på lokal nivå. Programmet som skapades som en del av Hockey Revolution ger konsekventa och pålitliga branschstandarder samtidigt som det skyddar den investering som anläggningsägarna har gjort.

Bildbevis:

Sedan oktober 2015 tränar de brittiska landslagen i landhockey i Bisham Abbey National Sports Centre på Poligras Platinum CoolPlus, vilket är ett nytt konstgrässystem från Polytan som i färgerna blå och grön kommer att sätta standarden även under landhockeytävlingarna i Rio.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Pressfoto_1_Infinergy_Flooring
oktober 25, 2021

BASF and Sport Group start global cooperation in the field of sports and outdoor flooring systems

Poligras+News+post+7Olympics-2500x957-FA
oktober 22, 2021

FIH and Sport Group announce partnership extension with renewed commitment to sustainability

Polytan @ FSB 2019
september 22, 2021

Polytan to promote sustainability at FSB 2021