Fotbollsproffs eller vanlig lirare: Konstgräs är alltid det bästa valet för fotboll

Fotboll är utan tvekan världens mest populära sport. Fotboll spelas traditionellt på gräs, men konstgräs har blivit allt vanligare. För denna lagsport som kännetecknas av dynamik, taktik och snabbhet, erbjuder Polytans konstgrässystem perfekta spelegenskaper. För just sporthallar och idrottsanläggningar med begränsad yta och många lag som tränar, är konstgräset det enda alternativet och en hållbar lösning tack vare de få resurser som krävs.

Hållbara konstgräsfotbollsplaner med optimala spelegenskaper

De specifika spel- och löpegenskaperna uppnås med en genomtänkt konstgräskonstruktion och en fibergeometri som är specialanpassad för fotboll. Det elastiska grundskiktet ger dessutom en optimal dämpning och skyddar spelarna mot skador. Den patentskyddade CoolPlus-funktionen minskar uppvärmningen av spelytan under varma sommardagar. Tack vare vår långa erfarenhet av konstgrästillverkning vet vi att en lång livslängd, enkel skötsel och underhåll är extra viktigt när det gäller konstgräs, framförallt för de hårdast belastade zonerna. Det finns konstgrässystem med vår hållbara Fusion GT-ifyllnad alternativt med sand och kork, och ofyllda system. Våra Green Technology-produkter är extra miljövänliga, och tillverkas med upp till 75% biobaserade råvaror från hållbart jordbruk och med en koldioxidreducerad process.

challengefb

Produkter för fotboll

Polytan Landingpage Fußball

LIGATURF RS PRO II

Såväl de främsta klubbarna inom internationell elitfotboll som ambitiösa amatörföreningar ställer höga krav på idrottsplatser med konstgräs – för dem har vi utvecklat konstgräset LigaTurf RS Pro II av proffskvalitet. Det kännetecknas av naturgräsliknande spelegenskaper, slät filament och mycket god återhämtningsförmåga.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf Cross

LigaTurf Cross

Vi är en innovativ konstgrästillverkare och med LigaTurf Cross har vi utvecklat ett konstgräs för fotboll som kombinerar strukturerade och släta filament. De krusiga stråna gör gräset extra robust och lättskött medan de släta fibrerna ger naturliga spelegenskaper.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf Cross GTzero

LIGATURF CROSS GTZERO

LigaTurf Cross GT Zero blev världens första koldioxidneutrala konstgräs för fotboll. Med detta konstgräs i Green Technology-sortimentet vill vi fortsätta utvecklingen av hållbarhetstänket inom sporten utan att kompromissa med spelegenskaperna.

Läs mer »
Kunstrasen für Multisport LigaTurf Motion

LIGATURF MOTION

LigaTurf Motion är det rätta valet för den som vill köpa konstgräs för fotboll som har mycket goda spelegenskaper även utan ifyllnad. Detta är möjligt tack uppbyggnaden av konstgräsplanen där tre olika garn kombineras i en enda konstgräsplan.

Läs mer »
Kunstrasen für den Multisport LigaGrass Pro

LIGAGRASS PRO

På alla fotbollsplaner med konstgräsbeläggning där det spelas intensivt – till exempel minifotbollsplaner, skol- och träningsanläggningar – är LigaGrass Pro med krusiga filament det bästa valet. Den är inte bara lättskött utan bidrar även till att hålla kvar ifyllnaden effektivt på planen.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf RS+

LigaTurf RS+

Släta filament, utseende som äkta naturgräs och naturliga spelegenskaper: Vår LigaTurf RS+ finns på många konstgräsfotbollsplaner världen över. Som kvalitetsmedveten leverantör av konstgräs för fotboll är vi särskilt stolta över att inget annat konstgräs har lika många FIFA Quality Pro-certifieringar.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf Cross GTzero

LIGATURF CROSS GT

Det ser det inte bara ut som ett äkta fotbollsgräs, utan det känns även så. Dessutom: Vårt LigaTurf Cross GT är ett prisvärt Green Technology-fotbollsgräs med lägre CO2-avtryck. Vid tillverkningen används nämligen I’m GreenTM-polyetylen av förnybara råmaterial, och produktionen i Tyskland sker med hjälp av 100 % med grön el.

Läs mer »
Kunstrasen für Multisport LigaGrass Synergy

Ligaturf Legend Pro

När det gäller konstgräsfotbollsplaner är vår LigaTurf Legend Pro med släta fibrer helt rätt val. Det är Multishape-filamenttvärsnittet som ger den goda återhämtningsförmågan. De bredare filamenten och BiColour-färggivningen ger konstgräset ett naturligt utseende med en tät yta.

Läs mer »
Kunstrasen für Multisport LigaGrass Synergy

LIGAGRASS SYNERGY

Konstgräsalternativet LigaGrass Synergy är perfekt för alla som vill ha en robust konstgräsplan med liten eller ingen ifyllnad och som kräver minimalt underhåll. Det är kombinationen av två olika strukturerade fibertyper i ett system som ger detta konstgräs dess speciella egenskaper.

Läs mer »

Ifyllnad

Ifyllnaden eller fyllningsmaterialet ger optimala spelegenskaper och skyddar spelarna mot skador.

Polytan Landingpage Rugby

FUSION GT

Fusion GT är en kraftfull och hållbar ifyllnad i vår Green Technology-serie som kombinerar högkvalitativa EPDM-gummigranulat med komponenter av förnybara råvaror. Den ger optimala spelegenskaper och spelarskydd, har naturlig klimatreglering och lång livslängd.

Läs mer »
polycoat

PolyCoat: Hållbar PU-beläggning för konstgräs

För att fixera och stabilisera filamentnopporna i konstgräset under hela livslängden belägger man vanligtvis gräsmattans baksida med latex. Mer funktionell, miljövänligare och återvinningsbar är en PU-beläggning med polyuretan som Polytan använder i en anpassad tillverkningsprocess för alla konstgräs.

Polytan SMART

Polytan SMART för konstgräs möjliggör exakt resultatdiagnostik av fotbollsspelare, landhockey- och rugbyspelare eller andra typer av gräsplanssporter. Systemet möjliggör exakt mätning och analys av alla viktiga parametrar, inklusive Agility Test. Samspelet mellan tre komponenter ansvarar för detta: Magnettidsbrytare (Timing Gates) i eller på konstgräset, höftbälte med kroppssensor och en analysprogramvara på dator eller app.

SmarTracks für Fußball, American Football, Hockey, Rugby und Multisport
FIFA preferred provider Polytan

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Producer

Fifa och Polytan har haft ett nära samarbete under flera år som en del av FIFA:s kvalitetsprogram för fotboll, “FIFA Quality Programme for Football”. Syftet med samarbetet är att vidareutveckla högkvalitativa konstgrässystem för fotboll samt att utveckla innovativa lösningar för fotbollens framtid. Som FIFA Preferred Provider uppfyller Polytan de högsta kraven för konstgrässystem till fotbollsplaner vad gäller kvalitet, prestanda och säkerhet.

Extra

Polytan Landingpage Fußball

Logotyper och Belägging

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Våra Värmesystem

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Minispelplaner

Läs mer »

Skicka en icke-bindande förfrågan

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält