Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Lekplats: Att skydda barnen är A och O

Barns säkerhet har högsta prioritet på lekplatser. För att ge barn tillförlitligt skydd mot allvarliga personskador, krävs enligt gällande lagstiftning stötdämpande fallskyddsbeläggningar under lekplatsutrustning som gungor och klättertorn. Kraven på säkerhet och stötdämpande underlag för lekredskap regleras i SS-EN 1177. Det finns ett stort urval av fallskydd för lekplatser – allt från löst bulkmaterial som sand och träflis till fallskyddsmattor av gummi och foglöst monterade syntetiska beläggningar. Syntetiska fallskyddsbeläggningar lämpar sig inte bara för lekplatser och förskolor, tack vare de skyddande egenskaperna används de även på nöjesparker, äldreboenden och rehabiliteringsanläggningar.

Färgstark och hygienisk med garanterat långvarigt skydd

Det är användningsområdet och fallhöjden som avgör hur tjock beläggningen bör vara. Framförallt utomhus krävs det väderbeständiga och halksäkra fallskyddsbeläggningar. Inte ens i fuktigt tillstånd förlorar Polytans fallskyddsbeläggningar sin optimala dämpning. Tack vare vattengenomsläppligheten torkar ytan snabbt efter en regnskur. Syntetiska beläggningar är även lättskötta och behöver bara intensivrengöras vartannat eller vart tredje år. Polytan fallskyddsbeläggningar är HIC-testade i enlighet med SS-EN 1177 och ASTM F1292-09 (Sports Standards and Recreation Standards) och de är även RAL-certifierade.

Fallschutz auf dem Spielplatz

Produkter för Fallskyddsbeläggning

Fallschutz durch Kunststoffbodenbelag PolyPlay FS GT

POLYPLAY FS GT

Den syntetiska beläggningen PolyPlay FS GT är ett foglöst fallskydd med en jämn och halksäker yta. Den finns i många olika färger. Ytskiktet av EPDM-gummigranulat är 15 mm tjockt. Tjockleken på sviktpaden av återvunnet material och Cardyon® beror på den aktuella användningen.

Läs mer »
PolyPlay FSI GT

POLYPLAY FSI GT

Med PolyPlay FSI GT sätter vi en ny standard för fallskydd. Kombinationen av BASF Infinergy® och ett specialutvecklat bindemedel med cardyon®-teknik ger enastående fallskyddsegenskaper och optimerad materialanvändning. I grundskiktet används Infinergy® som är lättare än gummi men lika elastisk. Materialet består av skumplastceller av termoplastiskt polyuretan (E-TPU). Det gör PolyPlay FSI GT till ett perfekt underlag för lekplatser, förskolor och rehabcenter.

Läs mer »
polyseal

PolySeal: Skyddande ytförsegling för syntetiska beläggningar

Syntetiska beläggningar på idrottsanläggningar utsätts för många olika typer av slitage: Granulatet kan brytas loss på vissa på ställen, ytorna kan bli smutsiga eller blekta. Ytförseglingen PolySeal är en slittålig PU-beläggning som även kan användas på strukturerade plastplaner lämpade för spikskor.

Våra referenser

mig-logo-2-1

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Skicka en icke-bindande förfrågan

Kontaktformular SV

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields