Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Snabbt, händelserikt spel – Men konstgräset kan hantera det

Att amerikansk fotboll är omåttligt i populärt i Nordamerika visar den årliga NFL-finalen, ett av de största enskilda sportevenemangen på global nivå. I genomsnitt följs Super Bowl av 111 miljoner amerikanska tv-tittare och 800 miljoner i resten av världen. Amerikansk fotboll uppstod ursprungligen som en blandning av rugby och fotboll. Från 1869 kom sporten att utvecklas till en separat lagsport på universiteten i staterna längs USA:s östkust. En amerikansk fotbollsplan ska enligt NFL/College-reglerna vara 120 yard lång och 53 1/3 yard bred.

Konstgräs för amerikansk fotboll har god dämpning, bra grepp och är skonsam mot huden

En amerikansk fotbollsplan består av natur- eller konstgräs. Eftersom den amerikanska fotbollen är en tuff sport bär alla 22 spelarna hjälm och klädesplagg med vaddering. Våra amerikanska fotbollsplaner erbjuder dessutom skydd för spelarna: Tack vare vår långa erfarenhet inom konstgrästillverkning har vi konstruerat konstgräsplanen med en stråhöjd på 60 mm samt en god dämpning, hudvänlighet och greppbarhet vilket gör den perfekt för denna sport med stor markkontakt. Fyllningen av sand och gummigranulat ger perfekt dämpning och skapar optimala förutsättningar för ett snabbt spel med snabba vridningsrörelser och hårda tacklingar.

American Football

Amerikanska fotbollsprodukter

American Football auf Kunstrasen LigaTurf RS+

LigaTurf RS+

LigaTurf RS+ är vårt populära konstgräs för krävande spelare och kan användas på såväl vanliga fotbollsplaner som planer ämnade för amerikansk fotboll. De släta, rombformade gräsfilamenten kännetecknas av hög återhämtningsförmåga samtidigt som de är mjuka vid hudkontakt.

Läs mer »
American Football auf Kunstrasen LigaTurf Cross

LigaTurf Cross R

Genom att kombinera strukturerade och släta filament i ett och samma system får man det bästa från två världar med konstgräset LigaTurf Cross R. De strukturerade filamenten gör de amerikanska fotbollsplanerna robusta och lättskötta, medan de släta fibrerna ger dem optimala spelegenskaper.

Läs mer »

Ifyllnad

Ifyllnaden eller fyllningsmaterialet ger optimala spelegenskaper och skyddar spelarna mot skador.

Polytan Landingpage Rugby

NATURLIGA Ifyllnad

Naturliga Ifyllnad för Polytans konstgrässystem: Polytan erbjuder en rad miljövänliga utfyllnadsalternativ. De material som används måste till exempel uppfylla de högsta idrottsstandarderna samtidigt som produktionsprocessen optimeras så mycket som möjligt. Detta är en viktig del av vår företagsstrategi som syftar till att minska koldioxidutsläppen.

Läs mer »
Amerikansk fotboll, Amerikansk fotboll på konstgräs

PolyCoat: Hållbar PU-beläggning för konstgräs

För att fixera och stabilisera filamentnopporna i konstgräset under hela livslängden belägger man vanligtvis gräsmattans baksida med latex. Mer funktionell, miljövänligare och återvinningsbar är en PU-beläggning med polyuretan som Polytan använder i en anpassad tillverkningsprocess för alla konstgräs.

Polytan SMART

Polytan SMART för konstgräs möjliggör exakt resultatdiagnostik av fotbollsspelare, landhockey- och rugbyspelare eller andra typer av gräsplanssporter. Systemet möjliggör exakt mätning och analys av alla viktiga parametrar, inklusive Agility Test. Samspelet mellan tre komponenter ansvarar för detta: Magnettidsbrytare (Timing Gates) i eller på konstgräset, höftbälte med kroppssensor och en analysprogramvara på dator eller app.

Poly_107_18_EPF_SmarTurf_DSC03516_rgb_72ppi_XXL-1

Våra referenser

mig-logo-2-1

Tillverkad i Tyskland - inspirerad av Europa

Vi ser framgång som ett ansvar. För en bibehållen hög kvalitet på våra produkter. För våra kunders investering i produkten. För våra medarbetares sociala säkerhet. Och inte minst för skyddet av vår miljö. Vi utvecklar och tillverkar i Tyskland. Men Polytan är betydligt mer än så – Polytan består av medarbetare från hela Europa som alla arbetar mot ett gemensamt mål: att leverera den perfekta sportbeläggningen till dig.

Extra

Polytan Landingpage Fußball

Logotyper och Belägging

Läs mer »
Polytan Landingpage Fußball

Våra Värmesystem

Läs mer »

Skicka en icke-bindande förfrågan

Kontaktformular SV

När du anmäler dig till nyhetsbrevet kommer din e-postadress att behandlas för våra egna reklamsyften tills du avregistrerar dig från nyhetsbrevet. Det är möjligt att avregistrera sig när som helst. När du skickar nyhetsbrevet kommer de uppgifter du lämnar att behandlas av Polytan GmbH i syfte att skicka nyhetsbrevet.

Information om din ångerrätt och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information om dataskydd.

När du skickar formuläret kommer de uppgifter du lämnar att behandlas för att POLYTAN GMBH, Gewerbering 3, 86666 Burgheim, ska kunna hantera den allmänna förfrågan/förfrågningarna. Dina uppgifter kommer att behandlas strikt för det avsedda ändamålet. Ytterligare information om din rätt till återkallelse och hur vi hanterar dina uppgifter finns i vår information enligt artikel 13 i DSGVO. Ytterligare information om behandlingen av dina uppgifter på vår webbplats finns i vår information om dataskydd.

* = Obligatoriska fält

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields