Polytan Arena med TÜV-provad säkerhet:

Polytan_PolyPlay_Arena_01

Polytan Arena med TÜV-provad säkerhet:

JÄTTEKURL PÅ MINIYTA

Inom ramen för DFB-kampanjen ”1 000 miniplaner för Tyskland” byggdes med början 2008 på orter över hela Tyskland de första miniplanerna skapade av det tyska fotbollsförbundet. Med hjälp av dessa planer skulle som efterspel till FIFA VM i Tyskland fotbollsungdomar främjas på ett varaktigt sätt. Ur den ursprungliga kampanjen med Polytan som officiell projektpartner och generalentreprenör har en varaktig framgångshistoria utvecklats: sportbeläggningstillverkaren från Burgheim bygger än i dag med stor framgång miniplaner över hela världen. Som Polytan Arena har de mognat fram till ett multifunktionellt komplettsystem vilket som variant med fast fundament bär GS-kvalitetsmärkningen från TÜV Süd.

Klassiska miniplaner är den perfekta kombinationen av fritid och fotboll, eftersom planerna när som helst kan användas av människor i alla åldrar. Det är lika omtyckta av föreningar som av skolor och på offentliga platser. Den klassiska DFB-miniplanen är 20 x 13 m stor och består av en konstgräsplan, två mål, en omgärdande sarg och höga bollnät. Som regel har de fasta fundament under det omgärdande sargsystemet och ett elastiskt skikt som skonar leder och skyddar mot skador. Vid behov kan de kompletteras med bollnät på sidorna och över planen.

Polytan Arena – kvalitet från en leverantör

Sedan de först skapades 2008 har de omtyckta fotbollsplanerna från Polytan ständigt utvecklats vidare och kan idag som multifunktionell Polytan Arenor fås i mängder av olika utföranden för olika idrotter. De finns med standardmåtten 15 x 10 m, 20 x 13 m, 30 x 15 m och 40 x 20 m liksom med individuella mått. Vid sidan av den fasta varianten med fundament i marken kan de även installeras som mobil version på olika redan existerande idrottsbeläggningar. På minifotbollsplanerna har det texturerade konstgräset LigaGrass Pro CoolPlus bevisat sin lämplighet som spelbeläggning eftersom det å ena sidan har en hög tålighet och å andra sidan tack vare de mjuka filamenten är särskilt lämpligt för unga fotbollsspelare. Miljövänligt infill av EPDM-granulat ger det nödvändiga greppet, det naturgräsliknande utseendet och den varaktigt höga elasticiteten. Som alternativ till detta kan en Polytan Arena även utrustas med en vattengenomsläpplig konstbeläggning PolyPlay S – därmed kan idén med miniplaner även användas för andra idrotter som basket, handboll, badminton, volleyboll eller landhockey. För detta ändamål finns ett stort utbud av specialutrustning som basketkorgar eller volleybollnät. Sargsystemet fins i fyra olika metallic färger – och även andra särskilda färger på förfrågan.

Polytan har medvetet utformat det standardiserade miniplansystemet på ett flexibelt sätt. I allmänhet kan alla komponenter hos en Polytan Arena även bytas ut eller ersättas i efterhand. Utföranden som är skyddade mot vandalism ingår i utbudet, precis som bullerreducerande sargsystem.
Alla miniplaner resp. Polytan Arenor från Polytan motsvarar DIN EN 15312 för fritt tillgänglig multisportutrustning. Eftersom de uteslutande erbjuds som komplettsystem från en tillverkare – inklusive installation och skötselservice – uppfyller de på ett tillförlitligt sätt de högsta kvalitets-, säkerhets- och funktionskraven. Därför bär de fasta planerna med fundament GS-märket från TÜV Süd, vilket garanterar bästa möjliga säkerhet.

 

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

2018-04-19_Smartracks_Test-20-von-20-Kopie-scaled
juni 14, 2021

Prestandadiagnostik på högsta nivå – med Polytan SMART till toppform

SV Niedergailbach, Niedergailbach/Saarland, Germany
mars 31, 2021

Polytan: Certifiering av det första klimatneutrala konstgräset för fotbollsplaner

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP