Det bästa konstgräset i Serie B

Der beste Kunstrasen der Serie B

Ny LigaTurf RS Pro II CP i Virtus Entellas Stadio Comunale:

DET BÄSTA KONSTGRÄSET I SERIE B

Från sommaren 2017 har proffsfotbollsspelarna i den italienska B-serieklubben Virtus Entella spelat sina hemmamatcher på LigaTurf RS Pro II CoolPlus från Polytan med det inströdda granulatet Infill BionicFibre. Konstgräsets höga kvalitet övertygade direkt, inte bara spelare och tränare utan även juryn för den årliga kvalitetsrankningen som bedömer den italienska B-seriens natur- och konstgräsplan: Spelytan från Polytan i Stadio Comunale kom på första plats i konstgräskategorin.

Från och med säsongen 2014/15 har den italienska traditionella klubben Virtus Entella spelat i Serie B, den nästhögsta italienska divisionen, för första gången under klubbens 100-åriga historia. Hemmamatcherna spelas i Stadio Comunale i Chiavari som rymmer 4.150 åskådare sedan klubben har blivit uppflyttad till B-serien och dess stadion blivit ombyggd. För att även i framtiden kunna erbjuda konkurrenskraftiga tränings- och spelvillkor byttes det starkt slitna naturgräset ut i juli 2017 mot ett modernt LigaTurf RS Pro II CoolPlus från Polytan.

Bekvämt att spela tack vare modern konstgrästeknologi

 
Detta konstgrässystem i premiumklassen har utvecklats speciellt för fotboll. I kombination med det 25 mm tjocka, elastiska bärlagret som säkerställer optimal kraftupptagning är det perfekt för den professionella fotbollens höga krav. De släta filamenten med deras höga återgångskraft motsvarar naturliga grässtrån, men erbjuder oförändrat hög kvalitet även under den våta, kalla årstiden. För hög spelkomfort på samma nivå som en välskött naturgräsplan sörjer dessutom Infill Bionic Fibre, ett modernt instrött granulat av EPDM-gummi vars speciella egenskap är granulatets organiska struktur.
Att spelplanen i Stadio Comunale är av hög kvalitet bekräftade även Virtus Entellas lagkapten Michele Troiano:
”Spelplanen är toppen. De har verkligen gjort ett utmärkt jobb och skillnaden mot en naturgräsplan har blivit ännu mindre. Intrycket var mycket positivt. Det är en stor skillnad mot i fjol.”

Första platsen för Polytan i B-seriens spelplansrankning

 
Förutsättningen för spännande fotbollsmatcher på hög spelteknisk nivå är en optimal spelplan. Denna ska, i det idealiska fallet, vara i bästa möjliga skick året om, oavsett väderleksförhållanden och i alla situationer. För att sensibilisera B-serieklubbarna för detta krav och få dem att ta itu med eventuellt nödvändiga förbättringsåtgärder har italienska Serie B utlyst ett penningpris. Juryn, som består av lagkaptener, tränare, tv-producenter och Seriens agronom, tar fram två rankinglistor, en för naturgräsplan och en för konstgräsplan. Med LigaTurf RS Pro II CoolPlus från Polytan som installerades 2017 har proffsklubben Virtus Entella efter den första matchomgången erövrat första plats säsongen 2017/18. Det handlar dessutom inte bara om den första konstgräsplanen med Infill BionicFibre i fotbollslandet Italien utan även om det första konstgrässystemet (från Polytan) som har certifierats med kvalitetsmärket FIFA Quality Pro.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP

FIFA Preferred Provider Header Press release
december 17, 2020

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Provider

Mini Pitch Solidarity Village Lurano, Bergamo
november 17, 2020

Donation som ett tecken på solidaritet: Miniplan i hjärtat av Lombardiet