Nytt konstgräs för FC Lichtental 1930 e.V.

Neuer Kunstrasen für den FC Lichtental 1930 e.V.

Nytt konstgräs för FC Lichtental 1930 e.V.

MODERN, RPBUST OCH EKOLOGISTIK HÅLLBAR

 
Hög miljöhållbarhet kombinerat med modernaste konstgrästeknologi – det står sedan en kort tid tillbaka amatörspelarna i FC Lichtental 1930 e.V. till förfogande. Fotbollsklubben i Baden-Baden satsade för den nya planen konsekvent på topp produkter från Polytan: det multifunktionella konstgrässystemet LigaTurf Cross och det ekologiskt hållbara inströdda granulatet Polytan Fusion GT – båda nyutvecklade produkter från 2017.

 
Med det nya fotbollsgräset LigaTurf Cross har Polytan lyckats att på ett intelligent sätt förena två framgångriska produktvärldar: konstgrässystem med texturerade (krusiga) filament och konstgärssystem med släta filament. De första är kända för sin höga lönsamhet, robusthet och lättskötthet, de senare uppskattas av fotbollsspelare tack vare de autentiska bollrullningsegenskaperna som på ett naturgräs. Dessutom skyddar en CoolPlus Funktion som reflekterar UV-strålning ytan tillförlitligt mot överhettning under varma matchdagar. BiColour färgsättningen som kombinerar ljusgröna och mörkgröna fibrer i ett filament ger hela planen ett ännu fräschare och mer naturligt gräsutseende. Med systemet LigaTurf Cross uppfyller Polytan både föreningars krav på att planerna ska kunna användas under hela året och spelarnas önskemål om naturnära spelegenskaper.
 
Varje konstgräs är dock bara så bra som det valda infill-materialet. I Baden-Baden Lichtental valde de ansvariga det inströdda granulatet Polytan Fusion GT. Det består av en särskilt miljövänlig kombination av högkvalitativt gummi (EPDM) med en snabbt återväxande råvara. Den snabbt återväxande naturprodukten som används har inte bara en mycket bra ekologisk bilans utan har även en positiv inverkan på konstgräsytans värmeutveckling. Detta beror på den naturliga avdunstningskylningen som håller konstgräset kallt även vid höga temperaturer. Tack vare sin naturliga fiberadel klarar det nya infill-materialet Polytan Fusion GT att ta upp större vattenmängder och sedan avge det jämnt fördelat, på samma sätt som ett naturgrässubstrat. Det inströdda granulatets ljust bruna färg bidrar även till en reducerad värmeutveckling på konstgräset och gör att hela planen får ett fräschare och naturligare utseende.

DELA / PRENUMERERA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing

DU KANSKE ÄVEN GILLAR

Larslunda IP, Strängnäs, Sweden, LigaTurf Legend Pro_2019
februari 19, 2021

Ungdomsverksamhet främjas på Larslunda IP

FIFA Preferred Provider Header Press release
december 17, 2020

Polytan har licensierats som FIFA Preferred Provider

Mini Pitch Solidarity Village Lurano, Bergamo
november 17, 2020

Donation som ett tecken på solidaritet: Miniplan i hjärtat av Lombardiet