Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Andrea Gatti-stadion, Bondeno

Italien
Bondeno
november 2020

Poligras Tokyo GT på Andrea Gatti-stadion i Bondeno

Hockeydröm i blått och neongrönt

Nära Ferrara ligger småstaden Bondeno. Hockey har varit viktig för regionen i många år. I synnerhet ungdomslagen är framgångsrika i hela landet. Hockey Club Bondeno grundades år 1963 av en veterinär, Adriano Bonini, som engagerade sig i denna sport i regionen. Han grundade klubben med fyra andra entusiaster och snart lockades många unga människor till landhockeyn.

Idag tränar Hockey Club Bondeno på Andrea Gatti-stadion i sportcentret i Bihac. Stadion är uppkallad efter idrottsmannen och tränaren med samma namn som avled alltför tidigt år 1994. En milstolpe i utvecklingen var att landhockeyfältet skulle utrustas med ett modernt konstgräs år 1999. 20 år senare var det absolut nödvändigt att renovera anläggningen. Den var nödvändig för att småstaden skulle kunna fortsätta att ha en nationell betydelse för landhockeyn och fascinera unga talanger.

För att kunna träna på hög nivå skulle det gamla konstgräset ersättas med ett speciellt, högfunktionellt landhockeygräs. Med Poligras Tokyo GT föll valet på ett system som inte bara har utmärkta spelegenskaper utan även imponerar på ett miljömässigt plan. Tokyo GT är en utveckling av Polytan med filament som för första gången består av förnyelsebara råmaterial på upp till 60 %. Samtidigt är den jämna flervägsytan varaktigt stabil och möjliggör därmed ett dynamiskt och exakt spel.

Även på lång sikt är Polytans landhockeygräs ett utmärkt val eftersom det visar sig vara särskilt robust. Daglig användning och väder påverkar det minimalt. Tack vare Polytans CoolPlus-funktion värms fältet dessutom inte upp lika mycket under varma sommardagar. Även utseendemässigt är den lysande blå spelplanen med sin neongröna kant ett verkligt blickfång.

Cirka 250 000 euro har investerats i ombyggnaden av Bihac-sportcentret som utöver landhockeyplanen bland annat förfogar över en friidrottsbana och två tennisbanor. Italienska landhockeyförbundet står för en del av kostnaderna, till exempel för underjordisk bevattning. I oktober 2019 öppnades den nya planen av ordföranden för det italienska landhockeyförbundet, Sergio Mignardi. I framtiden planerar staden även att anordna internationella landhockeyevenemang. Den renoverade Andrea Gatti-stadion innebär att klubben inte bara kan visa upp en professionell anläggning utan även en gräsmatta som är ekologiskt tilltalande – helt enkelt en hockeydröm i blått och neongrönt.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields