Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Bicocca-universitetet, Milano

Italien
Milan
januari 2021

Bicocca-universitetet sanerar sportcentrum i Milano

Högteknologisk utrustning för universitets- och fritidssport

Bicoccas universitet är ett nytt, statligt universitet med säte i Milano och Monza som grundades så sent som 1998. På 90-talet var universitetet i Milano med sina cirka 90 000 studenter nästan fullt – och man bestämde sig då för att dela det. Som plats för ett nytt campus valde man stadsdelen Bicocca i norra Milano. Här fanns stora industriföretag som Pirelli. Det nya universitetscampuset var en del av ett storskaligt saneringsprojekt som inleddes 1986 och samordnades av arkitekt Vittorio Gregotti. Arkitekten planerade campuset som ett stadskomplex med forskningslaboratorier och studentbostäder. 21 universitetsbyggnader finns i dag i stadsdelen Bicocca medan fakulteten för medicin och kirurgi istället är belägen i Monza.

Den nyrenoverade Bicocca-stadion ligger bara ett stenkast från universitetet. 58 000 m 2 med en fotbolls- respektive rugbyplan, en friidrottsbana, en läktare med 400 platser, 12 omklädningsrum, en sjukstuga och ett kontor. Till detta kommer små fält för fotboll samt tennisplaner. Anläggningen blickar tillbaka på 100 års sporthistoria. 1919 öppnades sportcentret under namnet “Campo Pirelli“. Det senaste namnbytet skedde under saneringen 2019.

Det nya Bicocca-sportcentret togs fram för studenter men är nu öppet för alla invånare i Milano. Saneringsåtgärderna genomförs i samband med ett universitetsprojekt med syfte att främja elevidrotten. Förutom idrottsplatsen och friidrottsbanan har även läktaren och omklädningsrummen renoverats helt. Dessutom skapades ett centrum för sportmedicin. Universitetens tekniska innovationskraft ska återspeglas i sportanläggningarnas utrustning.

Friidrottsbanan är den första i Italien som utrustats med vår SmarTrack-teknologi för professionell diagnos av prestationer. Dessutom är magnetiska tidsgrindar, SmarTracks Timing Gates, dolt integrerade i löparbanan. I kombination med en liten sensor som bärs på kroppen kan man då göra en exakt tidsmätning och en omfattande träningsdiagnos. Löptid, hastighet, steglängd och frekvens samt språnghöjd registreras. Man kan visa och utvärdera data med hjälp av en programvara på en dator. Även vanliga idrottare får valuta för pengarna för med “Smart Run by Humotion”-appen på smartphonen kan han eller hon också använda prestationsdiagnosen.

Den röda proffssportbeläggningen Rekortan M bidrar dessutom till de bästa träningsresultaten: Den utmärker sig genom en utmärkt acceleration samt stegelasticitet och underlättar nya rekord. Rent sportmedicinskt imponerar den genom sin förstklassiga dämpningskvalitet. Som spelplan för fotbolls- och rugbyfältet valde Bicocca vårt konstgrässystem LigaTurf RS+ CoolPlus i lysande “grön bicolor“ – nummer ett i proffsfotboll med flest FIFA Quality Pro-certifieringar i världen. Högsta spelkvalitet garanterar det särskilt miljövänliga strågranulatet EPDM ECO.

Tack vare saneringen inför 100-årsdagen kommer stadion, som en gång i tiden invigdes av Alberto Pirelli, återigen att bli ett viktigt centrum för studenternas träning men framför allt för Milanos befolkning.

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields