Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Centro Sportivo Via Pomerio, Arco di Trento

Italien
Arco di Trento
februari 2021

Centro Sportivo Via Pomerio fullständigt sanerat:

Den äldsta idrottsföreningen i regionen renoverar idrottsanläggningen

Den italienska småstaden Arco di Trento ligger bara fem kilometer från Gardasjön. På 1800-talet gjorde det milda klimatet den lilla byn till en omtyckt semesterort för Europas adel och till och med till det österrikiska kejsarhovets vinterresidens. Än i dag har det förtrollande landskapet med parker och trädgårdar där palmer trivs kvar sin attraktionskraft. Förutom Burgruine Arco lockar inte minst bergen vid det närliggande Trentino och givetvis även Gardasjön många turister. Detta enastående läge gör Arco di Trento till ett omtyckt mål för bergsklättrare, vandrare och mountainbikecyklister.

Men även utövare av andra idrotter hittar ett resmål här – på Centro Sportivo Via Pomerio. Idrottskomplexet förvaltas av USD Arco 1895 och ASD Atletica Alto Garda e Ledro. Först är den äldsta idrottsföreningen i Trentino-Sydtyrolen som grundades redan år 1895 som en lokal underavdelning till Touring Club Ciclistico Italiano men som då huvudsakligen anordnade utflykter och cykeltävlingar.

Verksamheten på Altetica Alto Garda e Ledro är inte mindre imponerande: Idrottsarrangemang pågår året runt, vilka framför allt lockar ungdomar. Grundaren önskade uttryckligen “att ge alla människor möjligheten att utöva friidrott och att samtidigt ha roligt, stöttade av en fast organisation ” Idag följs idrottsaktiviteterna av instruktörer som tar hänsyn till varje åldersgrupps psykologiska och specifika motoriska behov. Förutom ungdomsområdet finns det en mästaravdelning där fler än 200 idrottare är verksamma vid det här laget.

År 2005 genomfördes den för närvarande senaste renoveringen av idrottsanläggningar som byggdes på 1980-talet. Men efter 14 års intensiv användning var det dags för en förnyelse. Längd- och höjdhoppsområdena samt spjutkastningsområdena har restaurerats helt och hållet och därmed utvidgats. Friidrottsbanorna, den centrala läktar- och servicebyggnaden och den tillhörande baren har också byggts om och dessutom har tennisbanor nyanlagts. Eftersom fotbollen i Arco di Trento under årtiondena har utvecklats till en dominerande idrott har även naturgräsplanen nyanlagts.

Den gamla beläggningen på den omgivande banan har förnyats tekniskt och optiskt med hjälp av Polytans Re-topping. För detta ändamål användes Rekortan M i resedagrönt, vår proffsidrottsbeläggning som imponerar med utmärkt stegelasticitet och acceleration. Detta material som är perfekt anpassat efter idrottarnas behov resulterar inte bara i rekordtider utan ger även idrottarna långsiktiga fördelar genom att det uppvisar förstklassiga dämpningskvaliteter och är skonsamt mot lederna.

En av höjdpunkterna på Centro Sportivo är att det är utrustat med SmarTracks, vår digitala prestandadiagnostik som gör det möjligt för idrottarna att optimera sina prestanda genom att registrera sina prestationer på ett exakt sätt. Magnettidsbarriärer – SmarTracks Timing Gates – har byggts in i löparbanan. Ombyggnadsarbetena i Centro Sportivo är klara sedan juli 2020 och Arco di Trentos friidrottsentusiaster kan använda de nya idrottsplanerna igen.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields