Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Eifgen-stadion, Wermelskirchen

Tyskland
Wermelskirchen
augusti 2020

Polytan LigaGrass Pro i Eifgen-stadion Wermelskirchen

Till invigningen kom ”veteranerna” från Borussia Mönchengladbach

I samband med en omfattande ombyggnad fick Eifgen-stadion i Wermelskirchen – i närheten av Remscheid i Bergischer Kreis – ett modernt konstgräs i stället för det ursprungliga naturgräset. Villkoret var att inget plastgranulat skulle finnas i underlaget, utan istället skulle sand användas. Valet för planen föll på vårt texturerade grässystem LigaGrass Pro. Filamentet med ett trekantigt tvärsnitt garanterar en ännu bättre stabilitet hos fibrerna och ger gräset mer volym och struktur. BiColour färgsättningen förstärker det naturliga gräsutseendet dessutom med en mättad grön färg. CoolPlus funktionen reducerar uppvärmningen av gräset och är särskilt effektivt hos texturerade grässystem för reflektion av värmestrålningen.

Vårt LigaGrass Pro grässystem användes i Wermelskirchen som en rent sandfylld variant och är lämplig för multifunktionell användning – något som fotbollsklubben SV 09/35 Wermelskirchen numera uppskattar både under matcher och på träningar. I planens yta på 7 550 m2 drogs linjer både för senior- och ungdomsfotboll. Planen i Eifgen-stadion är omgiven av en löparbana med Rekortan M i tegelrött som utmärker sig med utmärkta accelerationsegenskaper och stegelasticitet. Banan är dessutom snabb och glänser med en hög dämpning och mycket bra idrottsmedicinska värden, vilket gör att den med all rätt anses vara en beläggning för proffsidrott. Av den anledningen användes den även för den nya längdhoppsbanan i Eifgen-stadion.

Vid den festliga invigningen av den nya konstgräsplanen i september 2019 levererade ett traditionslag från Wermelskirchen i en match mot veteranerna från Borussia Mönchengladbach ett riktigt fotbollsspektakel. Mer än 600 idrottsvänner ville se de till åren komna ”fölen” som intog planen som ”Weisweiles elva” – till Hans ”Hennes” Weisweiler ära, som från 1964 till 1975 var tränare för dessa legendariska ”föl” som han tre gånger förde fram till de tyska mästerskapen och som senare firade framgångar även i Köln, Barcelona, New York och Zürich. 5:11 blev resultatet, men ingen var ledsen över det bland åskådarna som var imponerade av spelarna från Gladbach. För Borussia spelade förutom Hans-Jörg Criens, Peter Wynhoff och Jörg Neun även Thomas Kastenmaier, som i egenskap av före detta bundesligaspelare även lärt känna fotbollsvärlden. Tradition möter modernt – så kan man sammanfatta hans bedömning av vårt LigaGrass Pro: ”Vi gamlingar är ju inte så förtjusta i konstgräs. Men det här är verkligen riktigt bra”. Ja, det stämmer. Och ännu bättre är det att alla i Wermelskirchen kommer att ha glädje av det under en lång tid framöver.

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields