Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Ernst-Abbe-Sportfeld, Jena

Deutschland
jena
februari 2022

Polytan LigaTurf Cross GT zero på Ernst-Abbe-Sportfeld Jena

Best-Practice-projekt för hela Tyskland

Ernst-Abbe-Sportfeld ser tillbaka på nästan hundra års historia. Idrottsanläggningen i Jena omfattade tidigare en fotbollsstadion inklusive en friidrottsanläggning och är hem för fotbollsklubben FC Carl Zeiss Jena och damfotbollsklubben FF USV Jena. 2020 började omorienteringen av idrottsplatsen till en ren fotbollsstadion, i framtiden borde den uppfylla kraven från 2:a divisionen Bundesliga och även internationella jämförelser på ungdomsområdet.

Den befintliga västra läktaren behålls och kompletteras med tre nya läktare i norr, öster och söder så att över 15 000 åskådare kommer att finna sin plats. Hjärtat är den nya läktaren inklusive en funktionell byggnad. Blickfånget blir en ny typ av membranfasad, som hittills bara har installerats på VM-arenorna i Qatar och på Olympiastadion i Rio. Utöver ytan för de professionella lagen kommer ungdomsträningscentret också att hitta ett nytt hem på stadionområdet, för att garantera optimala förutsättningar för utveckling av framtida topptalanger på mer än 1 500 m² användbar yta.

Med vår Liga Turf Cross GT zero har världens första 100 % CO2-neutrala fotbollsgräs nu installerats på en intilliggande plan, som uppfyller de högsta kraven även med stor användning. Den är baserad på hållbara och biobaserade PE-råvaror baserade på sockerrör som inte kan återanvändas och använder inte gummigranulat. Genom att tillverka av biobaserade råvaror och använda grön el i produktionen har vi skapat en absolut hållbar och klimatvänlig konstgräsplan. Vårt mål var att skapa en symbios av hållbarhet och innovation i Jena som ett slags “best practice-projekt” för hela Tyskland.

Liga Turf Cross GT zero erbjuder inte bara möjligheten att träna på högsta nivå året runt, utan tack vare det inbyggda Polytan SMART-systemet prestationsdiagnostik är det också ett hjälpmedel för ungdomsakademin för att uppnå optimal prestation inom idrott i toppklass. För detta ändamål installerades flera magnetiska sensorer under konstgräset, som med hjälp av Polytan SMART registrerar många prestationsdata från idrottarna. Tack vare detta idrottsvetenskapliga analysverktyg kan användare utföra sprint-, hopp- och smidighetstester effektivt och målmedvetet och sedan utvärdera dem efteråt.

Som en del av öppningen av konstgräsplanen i september 2021 slöts även ett samarbetsavtal mellan Polytan GmbH och EAS Betriebsgesellschaft mbH, som ansvarar för Ernst-Abbe-Sportfeld. Under en inledande period på sju år kommer vi att stötta driftföretaget med råd och åtgärder i skötsel och underhåll av konstgräsplanen – begreppet “hållbarhet” sträcker sig helt uttryckligen till att samarbeta. Förutom vidareutvecklingen av konstgräset från praktiken, inkluderar detta samarbete vidareutveckling av det prestationsdiagnostiska verktyget tillsammans med idrottsforskare och EAS Betriebsgesellschaft mbH.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields