Gymnasium München-Nord

Germany
Munich
juli 2016

Det nya Gymnasium München-Nord är sedan juli 2016 en av 43 ”Elitskolor för idrott” i hela Tyskland. Dess idrottsliga fokusering är inriktad mot disciplinerna volleyboll, judo, basket, bågskytte, friidrott, simning, konstsim, shorttrack, bordtennis, fotboll och trampolin gymnastik. Utbildningsorten med fyra parallellklasser har plats för upp till 1 000 flickor och pojkar samt 100 lärare. Från och med högstadieåldern får i varje årskurs en klass särskilda möjligheter att utvecklas idrottsligt.

För att kunna uppfylla kraven som en elitskola för idrott ställer, har många av idrottsanläggningarna en olympisk träningsnivå. Polytan var delaktig i utformningen av utomhusområdet: För den 110 meter långa sprintsträckan med sex banor valde man Rekortan M, som är ogenomsläpplig för vatten, i klassisk tegelröd färg. På de båda tegelröda basketplanerna, liksom på de ljusgråa områdena för längdhopp, höjdhopp och kulstötning tränar eleverna på allround konstbeläggningen PolyPlay S. Vid hinderbanan, armgångs- och klätteranläggningen liksom på den 45 meter långa boulderväggen installerades fallskyddsbeläggningen PolyPlay FS också i ljusgrått – avstämd mot de respektive nödvändiga fallhöjderna på två och tre meter.

WP_Post Object
(
  [ID] => 8301
  [post_author] => 1
  [post_date] => 2016-07-01 00:00:00
  [post_date_gmt] => 2016-06-30 22:00:00
  [post_content] => Det nya Gymnasium München-Nord är sedan juli 2016 en av 43 ”Elitskolor för idrott” i hela Tyskland. Dess idrottsliga fokusering är inriktad mot disciplinerna volleyboll, judo, basket, bågskytte, friidrott, simning, konstsim, shorttrack, bordtennis, fotboll och trampolin gymnastik. Utbildningsorten med fyra parallellklasser har plats för upp till 1 000 flickor och pojkar samt 100 lärare. Från och med högstadieåldern får i varje årskurs en klass särskilda möjligheter att utvecklas idrottsligt.

För att kunna uppfylla kraven som en elitskola för idrott ställer, har många av idrottsanläggningarna en olympisk träningsnivå. Polytan var delaktig i utformningen av utomhusområdet: För den 110 meter långa sprintsträckan med sex banor valde man Rekortan M, som är ogenomsläpplig för vatten, i klassisk tegelröd färg. På de båda tegelröda basketplanerna, liksom på de ljusgråa områdena för längdhopp, höjdhopp och kulstötning tränar eleverna på allround konstbeläggningen PolyPlay S. Vid hinderbanan, armgångs- och klätteranläggningen liksom på den 45 meter långa boulderväggen installerades fallskyddsbeläggningen PolyPlay FS också i ljusgrått - avstämd mot de respektive nödvändiga fallhöjderna på två och tre meter.
  [post_title] => Gymnasium München-Nord
  [post_excerpt] => 
  [post_status] => publish
  [comment_status] => closed
  [ping_status] => closed
  [post_password] => 
  [post_name] => gymnasium-munchen-nord
  [to_ping] => 
  [pinged] => 
  [post_modified] => 2020-05-05 18:25:02
  [post_modified_gmt] => 2020-05-05 16:25:02
  [post_content_filtered] => 
  [post_parent] => 0
  [guid] => https://www.polytan.com/references/gymnasium-munchen-nord/
  [menu_order] => 0
  [post_type] => references
  [post_mime_type] => 
  [comment_count] => 0
  [filter] => raw
)
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing