Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

HCLG Leipzig, Leipzig

Deutschland
Leipzig
mars 2021

Poligras Tokyo GT hos HCLG i Leipzig

Komplett med klubbens logotyp

Staden Leipzig i den centraltyska storstadsregionen är en livlig stad. Leipzig är internationellt känd som ett centrum för handel, mässor och kultur. Dessutom har staden ett mycket gott rykte i sportsammanhang. Här finns en lång fotbollstradition och det var här som Tysklands fotbollsförbund, Deutscher Fußball-Bund (DFB), grundades år 1900.

Klubbarna ATV Leipzig 1845, Leipziger SC 1901 och HC Lindenau-Grünau (HCLG) spelar alla landhockey och indoorhockey på hög nivå. HCLG har både en hockeyarena och en sporthall, och på sommaren hålls träningar på konstgräsplanen i Leipzig-Grünau. Det var den första konstgräsplanen i Tysklands nya förbundsländer år 1992. Nu har den förnyats. Hos HCLG installerades vårt system Poligras Tokyo GT som har både enastående spelegenskaper och ekologiska kvaliteter.

Tokyo GT är en specialutveckling från Polytan med filament av delvis återvinnbart råmaterial. Den jämna multistrukturen ger en mycket stabil yta och bästa förutsättningar för ett dynamiskt och precist spel. Även på lång sikt är detta hockeygräs ett bra val. Det är robust och påverkas knappt alls av hårt väder och daglig användning. Utseendemässigt är den klargröna spelplanen med blå kant ett verkligt blickfång. En annan höjdpunkt är klubbens logotyp som finns avbildad på gräskanten.

Förnyelsen av konstgräsplanen i Leipzig genomfördes med stöd från staden och efter budgetbeslut i delstatsparlamentet i Sachsen. För projektplaneringen stod planeringskontoret GRÜNPLAN från Leipzig. Samtidigt som den nya konstgräsplanen anlades tog man tillfället byta ut läktaren, vilket delvis finansierades genom en insamlingskampanj. I dag har HCLG mer än tio tävlande lag på olika nivåer: dam- och herrlag, seniorer, föräldrahockeylag samt barn- och ungdomslag för pojkar och flickor från fyra år. Klubben delar ut en egen pokal för föräldrahockeylag, ”Ugglepokalen” som anspelar på klubbens logotyp, och arrangerar ett mycket populärt landhockeyläger för barn.

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields