Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Heidesportplatz, Augustdorf

Deutschland
Augustdorf
januari 2022

Polytan LigaGrass Pro med CoolPlus på Heidesportplatz i Augustdorf

Multifunktionell sport- och fritidsanläggning

Kommunen Augustdorf ligger mellan Bielefeld, Detmold och Paderborn, vid foten av Teutoburgerskogen och intill de vidsträckta hedarna i Senne-området. Augustdorf är känt som militärgarnison och används flitigt för militära truppövningar. Härifrån kommer också den tyska Sennerhästen som är en av landets äldsta, inhemska hästraser.

Kommunen har omkring 10 000 invånare och erbjuder goda möjligheter till sportutövning. Vid sidan av bredd- och rehabidrott är det framförallt fotboll och handboll, tennis, simning, volleyboll, konståkning och förstås ridning som dominerar. En av de lokala idrottsanläggningarna är Heidesportplatz där fotbollslaget FC Augustdorf tränat och spelat matcher sedan 1952. I närmare åttio år spelade man på det impopulära underlaget grus men år 2000 introducerades en konstgräsplan.

Ombyggnationen gjorde Heidesportplatz till en familjevänlig och multifunktionell sport- och fritidsanläggning. Bland annat installerades Polytan LigaGrass Pro med CoolPlus och kork som fyllnadsmaterial. LigaGrass Pro-filamentet har ett triangulärt tvärsnitt som ger ännu bättre fiberstabilitet och mer volym och struktur till gräset. Som första konstgrässystem har LigaGrass Pro krökta strån och en tvåfärgad design för ett mer naturligt utseende. Den integrerade, permanenta CoolPlus-funktionen gör att gräset värms upp mindre och är särskilt effektiv för texturerade grässystem med en stor yta som reflekterar värmestrålningen.

Konstgräsplanen i Augustdorf anlades som ungdomsplan (35 m x 55 m) och är hjärtat i den nya anläggningen, men långt ifrån den enda spelplanen. I sportkomplexet finns även en multifunktionell konstgräsplan (40 m x 20 m) med fotbollsmål och basketkorgar. Här finns utomhusgym, löparbanor, kulstötningsområde, boulebana, träningsmaskiner i flera generationer, klätterväggar och många bänkar för vila mellan träningarna.

Även konstgräsplanen, kulstötningsområdet och löparbanorna har våra produkter i form av syntetbeläggningen Polytan Rekortan BS, en kostnadseffektiv universallösning för friidrott, och proffsbeläggningen Polytan Rekortan M som bevisat sin kompetens i VM-sammanhang. Strukturbeläggningen Rekortan BS används i första hand för löp- och startbanor samt friidrottsanläggningar. Med sin strukturerade yta är denna beläggning vattengenomsläpplig och går både snabbt och enkelt att installera. Rekortan M har imponerande acceleration och stegelasticitet. Det är ett snabbt underlag med god stötdämpning och utmärkta idrottsmedicinska egenskaper.

Totalt kostade ombyggnaden av den gamla sportstadion omkring 840 000 euro och drygt 75 % finansierades genom regionala och nationella stöd inom ramen för programmet ”Soziale Integration im Quartier” som främjar social integration. Nya Heidesportplatz invigdes i oktober 2020. Idag används anläggningen inte bara för träningar utan G-, F- och E-juniorerna spelar vissa av sina mästerskapsmatcher på Heidesportplatz i Augustdorf.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields