Kaknäs Idrottsplats, Stockholm

Schweden
Stockholm
juli 2021

Polytan LigaTurf RS Pro II in Kaknäs BP, Stockholm

Spelegenskaper som liknar naturgräs

Att spela fotboll på elitnivå kräver vissa förutsättningar. En är att träna och tävla på snarlikt underlag. Det var ett önskemål Djurgårdens IF hade när Polytan installerade LigaTurf RS Pro II på Kaknäs BP i Stockholm 2019. De ville ha ett gräs som matchade deras matcharena Tele2. Det befintliga gräset var slut och DIF hade förlagt alla träningar på naturgräs tills vidare.

LigaTurf RS Pro II är ett proffsgräs, utformat för hög prestanda över lång tid, och erbjuder unika spelegenskaper. Detta tack vare den intelligenta tråddesignen och en exklusiv materialformel. Ett tjockare tvärsnitt garanterar enastående återhämtningskapacitet och gör gräset enklare att underhålla. Sand och TPE utgör ifyllnad.

Den nya konstgräsmattan matchar Tele2s underlag vad gäller bollstudsegenskaper och har en naturgräsliknande känsla, tack vare den innovativa entanglement-teknologin. Runt om planen finns brunnar med filter som samlar upp granulatet som hamnar utanför planen. Ytterligare åtgärd som tagits av DIF för att förhindra mikroplastspridning är att undvika snöröjning, på så vis stannar det mesta av granulatet på spelytan.

Konstgräsplanen är viktig för DIF, som spelar alla sina hemmamatcher på konstgräs, dels för att undvika slitningar på kroppen och dels för att skapa optimala förutsättningar för hög prestation på elitnivå, genom att träna och spela på liknande underlag. Planen är certifierad enligt Fifa Quality Pro.

Till artikeln “Nya förutsättningar för Djurgårdens IF” »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing