Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Multiarena, Gissi

Italien
Gissi
mars 2021

Multiarena i italienska Gissi med Polytan Indoor GYM Point och en Polytan LigaGrass Pro konstgräsplan

Goda förutsättningar för idrott och kultur

Gissi ligger i ett kuperat landskap i Provincia di Chieti i änden av bergskedjan Apenninerna. Den lilla italienska kommunen med strax över 2 500 invånare är mycket gammal. Redan romarna höll till i området som är känt för sina vinodlingar och frukt- och olivträd. Bland vinälskare är regionen uppskattad eftersom man här odlar druvorna till det populära vinet Montepulciano d’Abruzzo.

Som många mindre orter i centrala och södra Italien har Gissi haft svårt att behålla sina invånare. Med det i åtanke beslutade kommunen att satsa på en ny multiarena för sport- och fritidsaktiviteter. I samband med bygget av den nya arenan lät man även rusta upp utemiljön och anlägga en konstgräsplan för fotboll.

Byggprojektet var angeläget eftersom man hittills saknat en ordentlig idrottshall. Det befintliga sportutbudet räckte varken till för eleverna i grundskolan eller för allmänheten, och framförallt inte för det lokala volleybollaget. Laget som är en del av idrottsföreningen ASD Sportland grundades 2010 med målet att erbjuda invånarna i Gissi bättre möjligheter att träffas och utöva sport – volleyboll, basket, skridskoåkning och inte minst sommarläger för barn och unga. En äldre del av högstadieskolan fick rivas för att ge plats för den nya multiarenan.

Vårt bidrag till nyproduktionen är ett tvåfärgat Polytan Indoor GYM Point sportgolv i blått och ockra. Det punktelastiska inomhusgolvet har en mjuk yta som dämpar fall, vilket är särskilt viktigt inom barn- och skolidrott, men även för amatör- och fritidsidrottande. Framför hallen anlade vi också en LigaGrass Pro konstgräsplan som passar för multifunktionell användning. Filamentet LigaGrass Pro har ett triangulärt tvärsnitt som garanterar ännu bättre fiberstabilitet och ger gräset mer volym och struktur. Konstgrässystemet LigaGrass Pro från Polytan har krullade strån och en tvåfärgad design.

Den nya multiarenan i Gissi invigdes den 14 september 2020 som en plats för sportutövande, men också som en social mötesplats och ett rum för utbildnings- och fritidsaktiviteter som kan främja integration och social sammanhållning i lokalsamhället. Anläggningen uppfördes med bidrag från Italiens nationella olympiska kommitté (CONI) och Istituto per el Credito Sportivo. Den uppfyller CONI-standarderna för handikappanpassning genom en rullstolsramp vid huvudingången.

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields