Realskola Therese-Giehse

Germany
Unterschleißheim
september 2017

Realskolan Therese-Giehse i Unterschleißheim är ovanligt färgglad, inte bara när gäller fasaden utan även de omgivande utomhusytorna. Det speciella: konstbeläggningarnas kraftiga orange och gröna färgtoner på innergården återspeglar fasadens orange-gröna gestaltningskoncept.
Både multifunktionsplanen och de tre sitt-öarna och fallskyddsbeläggningen under klätterställningen är tillverkade i konstbeläggningarna PolyPlay S resp. PolyPlay FS från Polytan. Den verkställande direktören på Adler & Olesch landskapsarkitekter i München, Ulrike Tuchnitz, uppskattar det syntetiska ytmaterialets vattengenomsläpplighet, optik och haptik: ”Konstbeläggningarna torkar upp snabbt efter en regnskur, blir inte för varm på sommaren och inte för kall på vintern”. Runt hela innergården finns sitt-öarna – ”utan en ful blandning av material” som hon säger – som ser ut som de är gjutna i ett stycke och består också av den lättskötta, väderbeständiga beläggningen PolyPlay S i färgtonen majgrönt. Under klätterställningen ligger på grund av den ökade skaderisken konstbeläggningen PolyPlay FS som stötdämpande fallskydd.

WP_Post Object
(
  [ID] => 8309
  [post_author] => 1
  [post_date] => 2017-09-01 00:00:00
  [post_date_gmt] => 2017-08-31 22:00:00
  [post_content] => Realskolan Therese-Giehse i Unterschleißheim är ovanligt färgglad, inte bara när gäller fasaden utan även de omgivande utomhusytorna. Det speciella: konstbeläggningarnas kraftiga orange och gröna färgtoner på innergården återspeglar fasadens orange-gröna gestaltningskoncept.
Både multifunktionsplanen och de tre sitt-öarna och fallskyddsbeläggningen under klätterställningen är tillverkade i konstbeläggningarna PolyPlay S resp. PolyPlay FS från Polytan. Den verkställande direktören på Adler & Olesch landskapsarkitekter i München, Ulrike Tuchnitz, uppskattar det syntetiska ytmaterialets vattengenomsläpplighet, optik och haptik: ”Konstbeläggningarna torkar upp snabbt efter en regnskur, blir inte för varm på sommaren och inte för kall på vintern”. Runt hela innergården finns sitt-öarna - ”utan en ful blandning av material” som hon säger - som ser ut som de är gjutna i ett stycke och består också av den lättskötta, väderbeständiga beläggningen PolyPlay S i färgtonen majgrönt. Under klätterställningen ligger på grund av den ökade skaderisken konstbeläggningen PolyPlay FS som stötdämpande fallskydd.
  [post_title] => Realskola Therese-Giehse
  [post_excerpt] => 
  [post_status] => publish
  [comment_status] => closed
  [ping_status] => closed
  [post_password] => 
  [post_name] => realskola-therese-giehse
  [to_ping] => 
  [pinged] => 
  [post_modified] => 2020-05-05 18:26:05
  [post_modified_gmt] => 2020-05-05 16:26:05
  [post_content_filtered] => 
  [post_parent] => 0
  [guid] => https://www.polytan.com/references/realskola-therese-giehse/
  [menu_order] => 0
  [post_type] => references
  [post_mime_type] => 
  [comment_count] => 0
  [filter] => raw
)
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på xing