Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Santa Giuliana-arenan, Perugia

Italien
Perugia
december 2020

Santa Giuliana-arenan i Perugia som språngbräda för stora sportkarriärer

Plattform för sport och kultur

Perugia hänför med en vacker gammal stad och trånga gränder vid Tiber-floden – jazzfans minns Perugia med sin fantastiska kuliss till den internationella Umbria Jazz-festivalen. Huvudplattformen, Santa Giuliana-arenan, ligger i hjärtat av staden, nära Akropolis och det före detta klostret Santa Giuliana. Det härstammar från 1200-talet och är ett av Umbriens vackraste.

Förutom sin betydelse för jazzen är arenan Santa Giuliana framför allt en scen för idrotten: Nya talanger och motionärer tränar här, men nyligen har även internationella tävlingar kunnat genomföras. Stadion byggdes 1937 enligt arkitekt Giuseppe Lillis planer i arbetet med att ge stadens fotbollslag en egen arena. Naturgräsplanen omges av en 6-spårig friidrottsbana och har under 2018 bland annat sanerats med våra proffssportbeläggningar Spurtan WS och Spurtan WS RT i klassiskt rött. Båda beläggningarna kommer att integreras i Rekortans varumärkesvärld senast den 1 januari 2021.

Rekortan är vår ekonomiska allt-i-allo för tävlings- och träningsanläggningar. Den strukturerade beläggningen har ett tjockt ytskikt av gummigranulat, den är vattengenomsläpplig och lämplig för spikar. Den går också snabbt och enkelt att installera. Som re-topping-variant Spurtan WS RT är den en smart lösning för löparbanor i behov av sanering. Befintliga elastiska underlag kan på så sätt fortsätta att användas eftersom den nya beläggningen installeras på den gamla banan. Spurtan WS är dessutom testat enligt kraven från World Athletics (WA). Det var en bra utgångspunkt för Fidal, det italienska friidrottsförbundet, att testa löparbanan, som på så sätt klarade certifieringen i klass B för nationella och internationella tävlingar.

Ombyggnaden hade med tiden blivit akut nödvändig och nyinvigningen i oktober 2018 firades därför stort: Stjärngäst var tränaren Ilario Castagner som med laget Perugia Calcio lyckades ta sig ända upp till elitlaget på 1970-talet. Staden är nu glad över att med den nya stadion kunna erbjuda unga idrottare en språngbräda till den stora sportkarriären.

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields