Sestriere Sport Center, Sestriere

Italy
Sestriere
maj 2021

Polytan Rekortan M i italienska Sestriere

Mot en hissnande bakgrund

Sommar, sol och ljumma nätter är sinnebilden av ”la dolce vita italiano”. Men Italien är mer än så. Byn Sestriere ligger på drygt 2 000 meters höjd mellan Val Chisone och Susadalen. De omgivande bergen, varav några över 3 000 meter höga, utgör en hissnande bakgrund när vädret är klart. Årsmedeltemperaturen på bara 2,9 °C är den lägsta bland alla italienska kommuner och städer. I Sestriere arrangeras regelbundet alpina världscuptävlingar och under vinter-OS i Turin 2006 hölls de alpina skidtävlingarna här.

De knappt 1 000 invånarna ägnar sig förstås inte bara åt vintersport. Sestriere Sport Center med en total yta på 45 000 kvm är den största höghöjdsanläggningen i Italien och tillika officiellt National Sport Center för det italienska idrottsförbundet ASI Nazionale. Hjärtat i anläggningen är en multifunktionsarena med styrketräningsrum, squashbanor och flexibla banor för tennis, basket, volleyboll och inomhusfotboll. Här finns en klättringshall och ett spa-område med bastu, turkiskt bad, bubbelpool och avkopplingsytor.

På området finns även en fotbollsplan med konstgräs som sedan förra året omges av en officiell löparbana med åtta banor Här installerades Polytan Rekortan M som är vårt mest professionella friidrottsunderlag och idealiskt för friidrottsaktiviteter. Detta underlag har imponerande accelerationsegenskaper för snabba tränings- och tävlingstider, liksom god stegelasticitet. Andra fördelar är en optimal stötdämpning och utmärkta idrottsmedicinska värden. Färgen på banan är rengbågsblå med vita markeringar. En perfekt matchning i Sestriere där även sommaren kan bjuda på snötäckta bergstoppar mot en klarblå himmel.

Italiens nationella idrottsförbund, Comitato Olimpico Nazionale Italiano, använder sportcentret och tävlingsbanan som olympiskt träningscentrum. Även det italienska friidrottsförbundet, Federazione Italiana di Atletica Leggera (FIDAL), använder anläggningen som utbildningscentrum tack vare att löparbanan är certifierad både av FIDAL och av World Athletics.

Besök oss