Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Sportpark Styrum, Mülheim an der Ruhr

Deutschland
Mühlheim an der Ruhr
oktober 2022

Sportparken länkar samman generationer

Mülheim an der Ruhr visar upp sig som förvånansvärt grönt – dessutom den första gruvfria staden i Ruhr-området. Fula industriområden har förvandlats till grönområden. Staden satsar mycket på att locka fritidsidrottare, stora som små. Fokus ligger inte bara på de klassiska disciplinerna. Den årliga drakbåtsfestivalen, en rolig sportregatta på Ruhr, är mycket populär. Med Sportpark Styrum utvecklas för närvarande en familj- och generationsvänlig sport- och fritidspark. Anläggningens centrum: Tengelmann Arena, en multifunktionell friluftshall som kan användas året runt och på olika sätt.

Den moderna sportparken ersätter ett förfallet askavfallsområde. Närliggande klubbar, institutioner och invånare var redan från början med i planeringen, liksom idrottare, skolbarn och dagisbarn. Resultatet är en sportpark och äventyrsplats med ett brett utbud av tränings- och fritidsaktiviteter för alla generationer. Planeringskontoret DTP Landschaftsarchitekten tog på sig den detaljerade planeringen och implementeringen av systemet. Den första byggfasen slutfördes 2019, hela idrottsparken ska avslutas med en andra byggfas 2021.

I mitten av Styrum Sports Park finns en multifunktionell friluftshall byggd av McArena. I synnerhet talade den multifunktionella användningen, året runt användning och oberoende av vädret samt den höga ekonomiska effektiviteten för denna typ av hall. Det finns inget behov av ett värmesystem, LED-strålkastare används för belysning. Ett solcellssystem installeras också på taket, som med en effekt på cirka 100 kWp genererar mer energi än Styrum Sports Park förbrukar.

När det gäller hållbarhet är den robusta och lättskötta spelplanen också övertygande. Den installerade Poligras Mega CoolPlus är ett helt konstgrässystem som är särskilt lämpligt för multifunktionell användning, inklusive fotboll. Ytan är tät och jämn, bollens rullande beteende snedvrids inte av oönskade riktningsförändringar. Polytan CoolPlus funktionen säkerställer att ytan inte värms upp så snabbt och kraftigt på sommaren.

Ett idrottsområde utomhus med delvis tak ansluts direkt till Tengelmann Arena. Här har vi lagt vårt allsidiga golv PolyPlay S i mellangrått. Den fogfria beläggningen installerades direkt på plats av våra specialister: Vi applicerade det 10 mm tjocka skiktet EPDM-granulat på ett 25 mm tjockt elastiskt skikt av återvunnet gummimaterial. Denna struktur garanterar konstanta värden för dämpning och deformation. PolyPlay S är också halksäker och vattenbeständig. Spelplanen torkar väldigt snabbt och kan användas året runt som en i alla typer av väder. Inom området för Calisthenics-anläggningen har vi installerat fallskyddsytan PolyPlay FS 2.5 i en matchande färg. Den stötdämpande beläggningen med dess totala tjocklek på 132 mm anpassas optimalt till fallhöjden.

Den andra byggnadsfasen är för närvarande under uppbyggnad och finansieras av staten och den federala regeringen från “Investeringspaktens sociala integration i distriktet 2018”. I samband med detta kommer de andra utomhusområdena att färdigställas, till exempel parkområdet, en multispelplan och en sportlekplats. Till detta kommer friidrottsanläggningen, där det ljusgrå professionella golvet Rekortan M ska användas.

Du hittar mer information om vår partner McArena och projektet i Mülheim an der Ruhr på: https://mcarena.de/b2b/referenzen/freilufthalle-sportpark-styrum

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields