Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

Stade Pierre Fernagu, Cherbourg-en-Cotentin

Frankreich
Cherbourg-en-Cotentin
januari 2022

Polytan Rekortan RT och Tartan GOLD i franska Cherbourg-en-Cotentin

En ekonomisk och hållbar lösning

Få städer i världen har bytt herrar lika ofta som Cherbourg. Belägen precis vid infarten till Engelska kanalen har hamnstaden varit strategiskt viktig för både fransmän och engelsmän som flera gånger drabbat samman med vapen i hand.

Ett av stadens mest kända landmärken är hamnområdet La Rade de Cherbourg med flera utbyggda hamnanläggningar och världens största konstgjorda rev, i praktiken en ankringsplats före den egentliga hamnen.

Sedan 2016 är den historiska hamnstaden Cherbourg en stadsdel i de nya kärnstaden Cherbourg-en-Cotentin som även omfattar kommunen Querqueville. Stadens drygt 5 000 invånare har goda möjligheter att utöva sport i arenan Stade Pierre Fernagu som invigdes 1982 med fotbollsplan och en friidrottsanläggning med åtta löparbanor. Anläggningen används av friidrottarna i AS Querqueville som även tränar hopp- och kastdiscipliner. Föreningen driver också en friidrottsskola för barn mellan åtta och elva år. På gräsplanen tränar fotbollssektionen inom AS Querqueville.

Den första syntetiska löparbanan installerades 1983 och förnyades 2005. År 2020 renoverades de åtta banorna återigen med två av våra produkter: Polytan Rekortan RT i tegelrött och Tartan GOLD. Medfinansiärer i projektet var departementsrådet för Manche och Cherbourg-en-Cotentin.

Vårt Re-toppingsystem är en professionell lösning för slitna löparbanor som behöver omfattande renovering. Den befintliga beläggningen anpassas då både tekniskt och utseendemässigt för optimala tränings- och tävlingsförhållanden. Polytans Re-toppingsystem är en ekonomisk metod för att renovera löparbanor, eftersom den befintliga elastiska underkonstruktionen kan ligga kvar i stället för att skickas till återvinning. Installationen på den återbrukade beläggningen beror på hur man gjorde den första installationen. Våra Retopping-beläggningar har strukturerade ytor som passar bra för spikskor och som uppfyller kraven på moderna professionella anläggningar. I staden Pierre Fernagu installerades 6 300 m² beläggning i tegelrött.

För löparbanorna till längdhoppsgropen användes 200 m² Polytan Tartan GOLD. Denna klassiska tartanbeläggning har vi kontinuerligt utvecklat till en högprestationsbeläggning för internationell toppidrott. Kombinationen av ett ytskikt i polyuretan och ett dämpande utjämningslager gör Tartan GOLD extremt uthållig med ett stabilt högt kraftreduceringsvärde. Tack vare granulaten som ligger i slitlagret är beläggningen idealisk för spikskor och extremt höga accelerationer. Imponerande stegelasticitet och hög slitstyrka rundar av fördelarna med vår elitbeläggning.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields