Tel: +49 (0) 8432 / 87-0

SV Schleußig 1990, Leipzig

Deutschland
Schleußig
februari 2022

Polytan LigaTurf Cross GT zero för SV Schleußig 1990

Milstenar och flaggskeppsprojekt

Ett stadsdel i Leipzig och samtidigt en ö: Schleußig är omgivet av vattendrag och kan endast nås via broar. SV Schleußig 1990 klubbområdet på Nonnenwiese erbjuder utmärkta tränings- och tävlingsförhållanden – en anledning till att klubben har vuxit snabbt under de senaste tio åren. Mer än 300 tjejer, killar, kvinnor och män har nyligen tränat på två naturgräsplaner – 200 av dem bara i juniordivisionen. Därför behövdes fler lek- och träningsplatser som kan användas året runt.

Med bidrag från kommun och delstat kunde en av de två planerna göras om till en konstgräsplan. Den avgörande faktorn för att tilldela kontraktet var användningen av miljövänliga material. Världens första CO2-neutralt tillverkade konstgjorda fotbollsgräs installerades därför Polytan LigaTurf Cross GT zero. Den kombinerar miljökompatibilitet med hållbarhet utan att göra eftergifter när det gäller hållbarhet och funktionella egenskaper. Den uppfyller såväl kraven på klimatkompatibilitet som spelarnas höga krav.

Ytterligare ett plus förutom det naturliga gräsliknande utseendet, de perfekta spelegenskaperna och förenklat underhåll: Gräsmattan, som endast är fylld med sand, kräver inga gummigranulat. Polytan PolyBase GT som ett elasticerande lager under själva konstgräset är ytterligare en ekologisk triumf. Eftersom denna senaste Green Technology-utveckling från Polytan kombinerar de bevisade fördelarna med skiktet som produceras på plats med en återvunnen produkt inklusive en ny, banbrytande teknik för att utnyttja koldioxid. Tack vare cardyon® från den tyska polymertillverkaren Covestro har det för första gången varit möjligt att använda CO2 som råvara för tillverkning av plast och därmed bevara fossila resurser som råolja. cardyon® består av upp till 20 % naturlig koldioxid och används PolyBase GT för att åstadkomma ett konstant elastiskt bindemedel för gummigranulatet. Användningen av detta återvinningsmaterial (ELT) bidrar också till en förbättrad ekologisk balans i Schleußig.

Efter att det positiva finansieringsbeslutet för byggandet av konstgräsplanen förelåg i juni 2020 kunde föreningen äntligen börja med förverkligandet efter år av planering av Seelemann landskapsarkitekters kontor från Markkleeberg, som ansvarade för SK Sport. – & Freianlagenbau GmbH från Hermsdorf. Sommaren 2021 var det äntligen dags: Den nya konstgräsplanen har släppts för spel. Installationen av denna ekologiska konstgräsplan ses av klubben som en milstolpe i dess långsiktiga utveckling. Samtidigt är det ett fyrtornsprojekt som får genomslag långt utanför den här delen av staden – om så bara för att hitta så många ekologiskt orienterade imitatorer som möjligt.

We Make
Sport.
Subscribe to newsletter

Prenumeration på nyhetsbrev

Newsletter Anmeldung (EN)

When registering for the newsletter, your email address will be processed for our own advertising purposes until you unsubscribe from the newsletter. You can unsubscribe at any time. With consent, the data you provide will be processed by Polytan GmbH for the purpose of sending the newsletter. Information about your right of withdrawal and how we handle your data can be found in our data protection information.

* = Mandatory fields